ПИРИНАЧ НА ТРПЕЗИ: Рецепт за припрему са пилетином и шафраном
ИСПРОБАЈТЕ пиринач на мало другачији начин - са егзотичним зачином шафраном.

Pixabay
Потребно је:
600 г пилећег филеа, 3 свеже паприке (црвена, жута, зелена), кашичица шафрана, 3 кашике уља, 2 чена белог лука, кашика сувог биљног зачина
За пилав: 200 г басмати пиринча, кашичица шафрана, 100 г црног лука, 600 мл вруће воде, 2 кашике маргарина, 2 кашичице сувог зачина
За украшавање: салата по жељи
Припрема:
Пилећи филе исеците на крупније комаде, па га пропржите, на загрејаном уљу, са свих страна, а затим додајте ситно сецкану паприку. Поспите сувим зачином и динстајте око 10 минута додавајући воду. На крају умешајте шафран и исецкани бели лук.
Пиринач оперите и осушите. На загрејаном маргарину кратко пропржите црни лук исечен на колутове, додајте пиринач и заједно пржите око два минута. Након тога додајте воду, шафран и суви зачин.
Пилав кувајте на лаганој ватри 10-12 минута. Овако припремљен пиринач украсите салатом по жељи и послужите уз динстану пилетину.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)