ПИРИНАЧ НА ТРПЕЗИ: Рецепт за припрему са пилетином и шафраном
ИСПРОБАЈТЕ пиринач на мало другачији начин - са егзотичним зачином шафраном.
Pixabay
Потребно је:
600 г пилећег филеа, 3 свеже паприке (црвена, жута, зелена), кашичица шафрана, 3 кашике уља, 2 чена белог лука, кашика сувог биљног зачина
За пилав: 200 г басмати пиринча, кашичица шафрана, 100 г црног лука, 600 мл вруће воде, 2 кашике маргарина, 2 кашичице сувог зачина
За украшавање: салата по жељи
Припрема:
Пилећи филе исеците на крупније комаде, па га пропржите, на загрејаном уљу, са свих страна, а затим додајте ситно сецкану паприку. Поспите сувим зачином и динстајте око 10 минута додавајући воду. На крају умешајте шафран и исецкани бели лук.
Пиринач оперите и осушите. На загрејаном маргарину кратко пропржите црни лук исечен на колутове, додајте пиринач и заједно пржите око два минута. Након тога додајте воду, шафран и суви зачин.
Пилав кувајте на лаганој ватри 10-12 минута. Овако припремљен пиринач украсите салатом по жељи и послужите уз динстану пилетину.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)