СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични

Новости онлине

04. 09. 2024. у 13:53

Сувлаки је чувено традиционално грчко јело и најчешће се служи уз цацики салату.

СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг меса по избору
  • 1 шоља сувог црвеног вина
  • 3-4 чена белог лука
  • 1 кашика оригана
  • 1/2 шоље маслиновог уља
  • сок од једног лимуна
  • 1 кашика соли 
  • бибер по укусу
  • неколико зелених паприка
  • 200 г шампињона
  • 200 г чери парадајза

Припрема:

У већи суд (никако метални) сипајте вино, оригано, сок од лимуна, со, бибер и маслиново уље. Додајте месо сечено на коцке и промешајте. Добро покријте пластичном фолијом, па оставите да се маринира најмање осам сати, најбоље преко ноћи. Промешајте више пута за то време, да би месо добро упило маринаду. Набодите комаде меса на уљем подмазане штапиће за роштиљ, а између коцки меса набодите покоје парче паприке, шампињоне и  чери парадајза. Пеците на умереној ватри, повремено преливајући преосталом маринадом коју сте претходно прокували пар минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ ГЛУМАЦ: Памтимо његове улоге у популарним серијама

ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ ГЛУМАЦ: Памтимо његове улоге у популарним серијама

ГЛУМАЦ и музичар Џејмс Дерен, преминуо је у понедељак у 88. години, преносе светски медији. Славни уметник, који се прославио ролом у филму "Гиџет", а онда заиграо и у "Звезданим стазама" имао је срчане проблеме.

03. 09. 2024. у 10:20

Коментари (0)

ОДЛУКА ПОРОДИЦЕ - БЕЗ ОБДУКЦИЈЕ: У једном тренутку више није могао да дише, ноћас се стање нагло погоршало и више није било спаса