УКУСНА И ДРУГАЧИЈА: Мусака од старог хлеба

Новости онлине

05. 09. 2024. у 12:00

Брзински ручак који ће да обожава цела породица.

УКУСНА И ДРУГАЧИЈА: Мусака од старог хлеба

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • млевено месо 500 г
  • бајат хлеб 1/2 векне
  • јаја 4
  • млеко 100 мл
  • лук 1 главица
  • качкаваљ 200 г
  • мешавина зачина 1 кашика
  • уље по потреби
  • со по укусу
  • млевени бибер по укусу

Припрема:

У тигању са загрејаним уљем пржимо ситно сецкани лук. Додамо млевено месо, посолимо и побиберимо.

Хлеб исечемо и у науљени ватростални суд ређамо парчиће хлеба тако да цело дно буде прекривено. Нанесемо смесу од млевеног меса, па поређамо преостали хлеб.

Полупамо јаја, додамо кашику мешавине зачина и измутимо. Додамо млеко и овим прелијемо мусаку. Одозго нарендамо качкаваљ.

Печемо у рерни на 200 степени док не порумени. Топлу мусаку исечемо на парчад и сервирамо.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

НЕ МОЖЕ БИТИ МИРАН: Власник Панатинаикоса поново суспендован