НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
Не пропустите да пробате овај генијалан рецепт за ролнице са сиром и спанаћем.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 средње тиквице, танко исецкане уздуж
- 1 шоља рикоте (или ситног сира)
- 1 шоља свежег бејби спанаћа, исецканог
- 1/2 шоље ренданог пармезана
- 1 јаје
- 1 чен белог лука, ситно сецкан
- со и бибер по укусу
- 2 шоље парадајз соса
- свежи листови босиљка за декорацију
Припрема:
Да бисте направили ролнице од тиквица, загрејте рерну на 190°С. Оперите тиквице и насецкајте их уздуж на танке траке. Ставите велики лонац воде да проври. Бланширајте траке тиквица 1-2 минута да омекшају. Извадите их и ставите на папирни убрус да се оцеди вишак воде. У посуди, сједините рикоту, исецкан бејби спанаћ, пармезан, сецкани бели лук, јаје, со и бибер. Добро сједините.
Раширите траку тиквице и нанесите танки слој фила од сира и спанаћа. Увијте траку тиквице и ставите је у плех за печење. Понављајте поступак са преосталим тракама. Прелијте парадајз сос преко ролница тиквица, тако да буду добро прекривене. Пеците у претходно загрејаној рерни 25-30 минута или док тиквице не омекшају. Након печења, извадите из рерне. Украсите свежим листовима босиљка и додајте још мало пармезана по жељи.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин
03. 09. 2024. у 22:35

НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира
15. 09. 2024. у 10:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)