ПАСТА СА СЛАНИНОМ И ТИКВИЦАМА: Лаган ручак који неће одузети пуно времена око припреме, а свима ће се допасти
Тестенина у сосу од тиквица коју сви воле.
Састојци:
- 120 г сланине, насецкане на коцкице
- 2 до 3 кашике уља
- 900 г тиквица, исечених на коцкице
- 120 г ситно сецканог белог лука
- со и бибер по укусу
- 2 кашичице млевеног белог лука
- 250 мл павлаке за кување
- 1 кашика лимуновог сока
- 450 г шпагета
- 120 г ренданог качкаваља
- сецкана мирођија, за сервирање
Припрема:
Како бисте направили пасту, у тигању пеците сланину на средњој ватри, повремено окрећући, док не постане златна и хрскава, око 5 минута. Пребаците сланину на тањир обложен папирним убрусом и сипајте масноћу сланине у малу шољу, па додајте мало маслиновог уља. Обришите тигањ.
У тигању загрејте 2 кашике уља које сте издвојили на јакој ватри. Додајте половину тиквица и половину црног лука и зачините сољу и бибером. Кувајте, повремено мешајући, док не порумени и не омекша, око 5 минута. Умешајте 1 кашичицу белог лука, а затим пребаците смесу у малу чинију.
Поновите са преостале 2 кашике уља сланине, тиквица, црног и белог лука. Када је друга серија готова, вратите све у тигањ, додајте 1 кашику лимуновог сока, зачините сољу и бибером и добро промешајте. Искључите ринглу.
У међувремену, скувајте тестенину у великој посуди са кључалом посољеном водом према упутству на паковању до ал денте. Освојите 300 мл воде од кувања и оцедите тестенину.
У великом лонцу помешајте тестенину, воду од тестенине, мешавину тиквица и павлаку за кување, мешајући док се сос не згусне, око 2 минута. Искључите ринглу и умешајте сир.
Поделити тестенину у чиније. Поспите сланину преко тестенине. На врх ставите још сира и зачинског биља.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
17. 09. 2024. у 12:41
НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СТРОГО ПРАВИЛО У ДОМУ ПОПОВИЋА: Сузана и кућној помоћници забранила једно
САША Поповић тренутно време проводи у свом дому на Бежанијској коси окружен најмилијима у своја четири зида.
18. 01. 2025. у 15:23
Коментари (0)