ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати
Сезона бундева је у пуном јеку! Напуните њима паприке и припремите праву јесењу гозбу.
Састојци:
- 6 паприка средње величине
- 400 г бундеве
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 100 г фета сира
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 јаје
- 1 кашичица млевене паприке
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун или тимијан за укус
- 500 мл пасираног парадајза
- 200 мл биљног темељца (или воде)
Припрема:
Паприке опрати, одрезати врхове (чепове) и очистити семенке изнутра. Остави их по страни. За припрему фила ољуштите бундеву и исецкајте је на ситне коцкице. У тигању загрејте маслиново уље и продинстајте ситно сецкани лук док не омекша.
Додајте сецкани бели лук и динстајте још минут, па додајте бундеву и динстајте 5-7 минута док не омекша.
Додајте пиринач и све промешајте и кувајте још неколико минута да пиринач поприми ароме. Искључите ватру и оставите да се смеша мало охлади. У смесу додајте јаје, измрвљени фета сир, млевену паприку, со и бибер по укусу и мало сецканог першуна или тимијана. Све добро измешати. Сваку паприку напуните припремљеним надевом и поклопите поклопцима (горњим деловима паприка које сте исекли).
У шерпи загрејте пире од парадајза и поврћа. По жељи додајте со, бибер и мало шећера да уравнотежите киселост парадајза. Пуњене паприке ставите у велики лонац или тигањ и прелијте их парадајз сосом. Пеците их на средњој ватри, поклопљене, око 45 минута, док паприке и пиринач не омекшају. Можете их пећи и у рерни загрејаној на 180°С, такође око 45 минута. Паприке послужите топле, са преосталим сосом и додатком свежег першуна.
(jutarnji.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00
ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Сочније и укусније не могу бити
04. 10. 2024. у 09:00
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)