ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати

Новости онлине

05. 10. 2024. у 09:00

Сезона бундева је у пуном јеку! Напуните њима паприке и припремите праву јесењу гозбу.

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА  БУНДЕВОМ: Рецепт који морате пробати

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 6 паприка средње величине
  • 400 г бундеве
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 100 г пиринча
  • 100 г фета сира
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 јаје
  • 1 кашичица млевене паприке
  • Со и бибер по укусу
  • Свеж першун или тимијан за укус
  • 500 мл пасираног парадајза
  • 200 мл биљног темељца (или воде)

Припрема:
Паприке опрати, одрезати врхове (чепове) и очистити семенке изнутра. Остави их по страни. За припрему фила ољуштите бундеву и исецкајте је на ситне коцкице. У тигању загрејте маслиново уље и продинстајте ситно сецкани лук док не омекша.
Додајте сецкани бели лук и динстајте још минут, па додајте бундеву и динстајте 5-7 минута док не омекша.
Додајте пиринач и све промешајте и кувајте још неколико минута да пиринач поприми ароме. Искључите ватру и оставите да се смеша мало охлади. У смесу додајте јаје, измрвљени фета сир, млевену паприку, со и бибер по укусу и мало сецканог першуна или тимијана. Све добро измешати. Сваку паприку напуните припремљеним надевом и поклопите поклопцима (горњим деловима паприка које сте исекли).
У шерпи загрејте пире од парадајза и поврћа. По жељи додајте со, бибер и мало шећера да уравнотежите киселост парадајза. Пуњене паприке ставите у велики лонац или тигањ и прелијте их парадајз сосом. Пеците их на средњој ватри, поклопљене, око 45 минута, док паприке и пиринач не омекшају. Можете их пећи и у рерни загрејаној на 180°С, такође око 45 минута. Паприке послужите топле, са преосталим сосом и додатком свежег першуна.
 

(jutarnji.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.

27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - поштују стари календар (ФОТО/ВИДЕО)

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - "поштују" стари календар (ФОТО/ВИДЕО)

ПРАВОСЛАВНИ верници 28. августа славе Велику госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, везује се за овај празник на грчком острву Кефалонија. Додуше - не за 28. август, већ за 15. када се Велика госпојина славила по старом календару. У то време, сваке године, у једну цркву долази велики број змија, што је навело маштовите локалце да исконструишу бројне легенде.

28. 08. 2025. у 11:02

Коментари (0)

ТЕНИС У НЕВЕРИЦИ: Врхунска тенисерка зарађује и на сајту за одрасле, ево шта је још откривено о њој! (ФОТО)