ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Грашак с пилетином у парадајз сосу

Новости онлине

11. 11. 2024. у 10:00

Грашак с пилетином у парадајз сосу је јело на кашику коме нико неће одолети.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Грашак с пилетином у парадајз сосу

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Састојци:

  • 600 г пилетине
  • 600 г грашка
  • 2,5 главице црног лука
  • 2,5 чена белог лука
  • 350 мл сока од парадајза
  • 5 шаргарепа
  • 3 кромпира
  • 2,5 кашичице слатке паприке
  • 2,5 кашике уља
  • кашичица соли
  • кашичица першуна
  • кашичица бибера
  • кашичица мирођије
  • коријандер, по укусу
  • 1 коцка супе

Припрема:

Како бисте направили грашак с пилетином прво пропржите месо у тигању. У шерпи у којој ћете да кувате поврће испржите црни и бели лук, док не постану стакласти, а потом убаците шаргерепу, грашак и кромпир.

Пржите поврће пар минута, па прелијте водом и убаците коцку супе и парадајз сок. Потом додајте свему зачине и пилетину. Кувајте на умереној температури. Испробајте грашак и кромпир, како бисте проверили да ли је кувано.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво