ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети
Гулаш је одлична ствар ако вам је потребно јело за више дана.
Састојци:
- 2 кашике уља
- 2 велика црна лука, танко насецкана
- 1 кашика шећера
- 3 чена белог лука, врло ситно насецкана
- 1 кашика семена кима
- 6 кашика слатке паприке
- 1 кашичица љуте паприке
- 1 кашика сушеног оригана
- 1 кашичица ситно исецкане мајчине душице
- 1 ловоров лист
- 3 кашике парадајз пасте
- 2 кашике балзамико сирћета
- 900 мл пилећег бујона
- 1 кг говедине исечене на коцкице
- 1 кашичица соли
- 1/4 кашичице бибера
За кнедле:
- 470 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 180 мл млека
- 2 кашике растопљеног путера
Припрема:
За гулаш загрејте уље у тигању на јакој ватри. Додајте лук, поспите шећером и пржите, често мешајући, док лук не порумени и карамелизује се, око 20 минута. Додајте бели лук и семе кима и пржите још минут. Поспите слатком и зачињеном паприком и ставите да се премаже. Умешајте оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Пржите још минут, док не замирише.
Умешајте парадајз пасту. Додајте сирће и бујон, па додајте говедину нарезану на коцкице и поспите сољу и бибером. Ставите целу мешавину да прокључа на јакој ватри, а затим смањите ватру и кувајте. Покријте и кувајте док се говедина не распадне, око 1 1/2 сат, повремено мешајући. Додајте још соли и бибера по укусу.
Да бисте припремили кнедле, помешајте брашно, прашак за пециво и со. Помешајте са млеком и отопљеним путером, лагано мешајући. Након што се гулаш скува убаците тесто за кнедле тако што ћете убацивати кашичице у чорбу која се крчка. Покријте и кувајте 15 минута. Када сте поклопили тигањ, не откривајте га док се кнедле кувају. После 15 минута тестирајте кнедле чачкалицом. Ако чачкалица буде чиста, кнедле су готове.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)