ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети
Гулаш је одлична ствар ако вам је потребно јело за више дана.
Састојци:
- 2 кашике уља
- 2 велика црна лука, танко насецкана
- 1 кашика шећера
- 3 чена белог лука, врло ситно насецкана
- 1 кашика семена кима
- 6 кашика слатке паприке
- 1 кашичица љуте паприке
- 1 кашика сушеног оригана
- 1 кашичица ситно исецкане мајчине душице
- 1 ловоров лист
- 3 кашике парадајз пасте
- 2 кашике балзамико сирћета
- 900 мл пилећег бујона
- 1 кг говедине исечене на коцкице
- 1 кашичица соли
- 1/4 кашичице бибера
За кнедле:
- 470 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 180 мл млека
- 2 кашике растопљеног путера
Припрема:
За гулаш загрејте уље у тигању на јакој ватри. Додајте лук, поспите шећером и пржите, често мешајући, док лук не порумени и карамелизује се, око 20 минута. Додајте бели лук и семе кима и пржите још минут. Поспите слатком и зачињеном паприком и ставите да се премаже. Умешајте оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Пржите још минут, док не замирише.
Умешајте парадајз пасту. Додајте сирће и бујон, па додајте говедину нарезану на коцкице и поспите сољу и бибером. Ставите целу мешавину да прокључа на јакој ватри, а затим смањите ватру и кувајте. Покријте и кувајте док се говедина не распадне, око 1 1/2 сат, повремено мешајући. Додајте још соли и бибера по укусу.
Да бисте припремили кнедле, помешајте брашно, прашак за пециво и со. Помешајте са млеком и отопљеним путером, лагано мешајући. Након што се гулаш скува убаците тесто за кнедле тако што ћете убацивати кашичице у чорбу која се крчка. Покријте и кувајте 15 минута. Када сте поклопили тигањ, не откривајте га док се кнедле кувају. После 15 минута тестирајте кнедле чачкалицом. Ако чачкалица буде чиста, кнедле су готове.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)