ПАСУЉ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ И СЛАНИНОМ: Сочан и сластан, рапсодија укуса којој ћете се стално враћати

Новости онлине

18. 11. 2024. у 13:04

Пасуљ са киселим купусом и сланином, савршенство без мане.

ПАСУЉ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ И СЛАНИНОМ: Сочан и сластан, рапсодија укуса којој ћете се стално враћати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г пасуља
  • 200 г киселог купуса
  • 200 г суве сланине
  • 1 пар димљених кобасица
  • 2 црна лука
  • 1 шаргарепа
  • 1 кашика сецканог першуна
  • 3 чена белог лука
  • 2 кромпира
  • 1 кашика млевене паприке
  • За запршку:
  • 70 мл уља
  • 3 кашике брашна

Припрема:

Пасуљ потопите преко ноћи, па скувајте. Кисели купус исперите. На уљу издинстајте исецкан лук са сланиницом исеченом на коцкице и кобасицама на колутове. Додајте исецкане бели лук и першун, динстајте још минут. Додајте сецкани купус, колутове шаргарепе, коцкице кромпира. Налијте водом и кувајте пола сата. Додајте кувани пасуљ, млевену паприку и крчкајте још 20 минута. Пред крај направите запршку тако што ћете на уљу пропржити брашно и додајте јелу док ври. Кувајте још 2-3 минута.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД

ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД

НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.

19. 01. 2025. у 08:22

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

РЕЧИ КОЈЕ ТЕРАЈУ СУЗЕ НА ОЧИ! Тренер Вориорса: Сваког дана мислим на Дејана Милојевића