ПАСУЉ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ И СЛАНИНОМ: Сочан и сластан, рапсодија укуса којој ћете се стално враћати
Пасуљ са киселим купусом и сланином, савршенство без мане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г пасуља
- 200 г киселог купуса
- 200 г суве сланине
- 1 пар димљених кобасица
- 2 црна лука
- 1 шаргарепа
- 1 кашика сецканог першуна
- 3 чена белог лука
- 2 кромпира
- 1 кашика млевене паприке
- За запршку:
- 70 мл уља
- 3 кашике брашна
Припрема:
Пасуљ потопите преко ноћи, па скувајте. Кисели купус исперите. На уљу издинстајте исецкан лук са сланиницом исеченом на коцкице и кобасицама на колутове. Додајте исецкане бели лук и першун, динстајте још минут. Додајте сецкани купус, колутове шаргарепе, коцкице кромпира. Налијте водом и кувајте пола сата. Додајте кувани пасуљ, млевену паприку и крчкајте још 20 минута. Пред крај направите запршку тако што ћете на уљу пропржити брашно и додајте јелу док ври. Кувајте још 2-3 минута.
(trpeza)
Препоручујемо

ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ СРПСКУ САРМУ: Спремите је брзо и једноставно
02. 11. 2024. у 09:50

ПРЖЕНИ КРОМПИР СА ПЕЧУРКАМА И ПАПРИКОМ: Једноставан ручак који се брзо спрема
17. 11. 2024. у 07:00

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)