ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље
Уживајте у неодољиво добром ручку!

Фото Shutterstock
Састојци:
- Млевена говедина 450 г
- Млевена свињетина 225 г
- Црни лук 1 мања главица
- Презле 1/2 шоље
- Млеко 1/4 шоље
- Јаје 1
- Со 1/2 кашичице
- Бибер 1/4 кашичице
- Млевени пимент 1/4 кашичице
- Мускатни орах 1/4 кашичице
- Путер (за пржење) 2 кашике
- За сос:
- Путер 2 кашике
- Брашно 2 кашике
- Говеђи бујон 2 шоље
- Павлака за кување 1 шоља
- Соја сос 1 кашика
Со и бибер по укусу
Припрема:
У великој посуди помешајте презле и млеко. Оставите да одстоји неколико минута док презле не упију млеко. Додајте млевену говедину, млевену свињетину, исецкани лук, јаје, со, бибер, пимент и мускатни орашчић у смесу са презлама. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Обликујте смесу у мале ћуфте, око 2.5 цм у пречнику. У великом тигању отопите путер на средњој температури. Додајте ћуфте у тигањ у серијама, пазећи да не претрпате тигањ. Пржите ћуфте док не порумене са свих страна и док се не испеку, око 7-10 минута. Извадите ћуфте из тигања и оставите их са стране. У истом тигању отопите путер на средњој температури. Додајте брашно и непрестано мешајте око 1-2 минута док смеса не постане златно смеђа. Постепено додајте говеђи бујон док мешате да се не створе грудвице. Додајте павлаку за кување и соја сос. Оставите да сос крчка неколико минута док се не згусне. Зачините сољу и бибером по укусу. Вратите ћуфте у тигањ са сосом. Оставите их да крчкају у сосу неколико минута да упију укусе. Послужите шведске ћуфте топле, традиционално уз пире кромпир или сос од брусница.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈАГЊЕТИНА НА ЗЛАТИБОРСКИ НАЧИН: Јело које једноставно морате да пробате
20. 11. 2024. у 09:00

МУСАКА ОД ПЛАВОГ ПАТЛИЏАНА БЕЗ МЕСА: Савршен спој неодољивих мириса и укуса
18. 11. 2024. у 11:05

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)