ТУРСКА ПОСНА МУСАКА: Рецепт који се користи и кад није пост

Новости онлине

05. 12. 2024. у 09:30

Турска посна мусака је јело које сви почну да обожавају, чим га пробају! И они који месо једу готово уз сваки оброк истичу да је укус оваквог склопа поврћа и зачина невероватан, те да им није ни потребно.

ТУРСКА ПОСНА МУСАКА: Рецепт који се користи и кад није пост

Foto: Printscreen Youtube - Телевизија Храм

Састојци:

  • 1 кг тиквица
  • 500 г патлиџана
  • 1 главица лука
  • 2 паприке
  • 2 кромпира
  • 500 мл парадајз пиреа
  • со и бибер по укусу
  • мало маслиновог уља
  • струк мирођије
  • струк першуна

Припрема:

Ољуштите тиквице и исеците их на кришке. Након тога продинстајте сваку од њих неколико минута у маслиновом уљу. У другој посуди продинстајте лук исецкан на ситно, патлиџан, паприке и кромпир. Додајте зачине и склоните с рингле.

У одговарајућу посуду за печење поређајте ред тиквица и одозго распоредите надев с патлиџаном. Понављајте поступак до утрошка материјала и завршите мусаку редом тиквица. Прелијте све парадајз пиреом и ставите у загрејану рерну.

Кад течност уври јело је готово. Тако припремљена мусака се сервира посута исецканом мирођијом и першуном, а по жељи можете да додате и нарендан посни качкаваљ.

Уколико је правите када није у току пост, можете је прелити киселим млеком, укус добије потпуно другу димензију!

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ЧУВАЈМО ПРИРОДУ: Наслеђе за будуће генерације