ТУРСКА ПОСНА МУСАКА: Рецепт који се користи и кад није пост
Турска посна мусака је јело које сви почну да обожавају, чим га пробају! И они који месо једу готово уз сваки оброк истичу да је укус оваквог склопа поврћа и зачина невероватан, те да им није ни потребно.
Foto: Printscreen Youtube - Телевизија Храм
Састојци:
- 1 кг тиквица
- 500 г патлиџана
- 1 главица лука
- 2 паприке
- 2 кромпира
- 500 мл парадајз пиреа
- со и бибер по укусу
- мало маслиновог уља
- струк мирођије
- струк першуна
Припрема:
Ољуштите тиквице и исеците их на кришке. Након тога продинстајте сваку од њих неколико минута у маслиновом уљу. У другој посуди продинстајте лук исецкан на ситно, патлиџан, паприке и кромпир. Додајте зачине и склоните с рингле.
У одговарајућу посуду за печење поређајте ред тиквица и одозго распоредите надев с патлиџаном. Понављајте поступак до утрошка материјала и завршите мусаку редом тиквица. Прелијте све парадајз пиреом и ставите у загрејану рерну.
Кад течност уври јело је готово. Тако припремљена мусака се сервира посута исецканом мирођијом и першуном, а по жељи можете да додате и нарендан посни качкаваљ.
Уколико је правите када није у току пост, можете је прелити киселим млеком, укус добије потпуно другу димензију!
(still)
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)