ШАРАН ИЗ РЕРНЕ СА ЛУКОМ И ПИРИНЧЕМ: Одличан предлог за посни и здрав ручак, који се лако прави

Новости онлине

09. 12. 2024. у 09:00

Најсочнија риба припремљена на здрав начин.

ШАРАН ИЗ РЕРНЕ СА ЛУКОМ И ПИРИНЧЕМ: Одличан предлог за посни и здрав ручак, који се лако прави

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кг шарана
  • 1 кг црног лука
  • 200 г пиринча
  • 200 мл уља
  • 250 мл белог вина
  • Со, бибер

Припрема:

Шарана очистите, одсеците главу и реп и засеците са размацима од око 3 цм. Посолите споља и унутра. Црни лук очистите и исецкајте на ребарца, па продинстајте на мало уља. Додајте пиринач, со и бибер по укусу и динстајте док пиринач не постане стакласт. У подмазан плех сипајте мешавину лука и пиринча, бело вино и топлу воду да прекрије све. Одозго ставите шарана, прелијте га уљем и пеците у рерни око 30-40 минута, односно док не добије смеђу боју и док унутра месо не буде готово.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Тржишта уздрмана, али ова жаба остаје зелена: Wалл Стреет Пепе (WЕПЕ) скаче 84%