РЕЦЕПТ ЗА ХРСКАВЕ РИБЉЕ ШТАПИЋЕ: Направите укусан и брз оброк који ће се допасти и најмлађима
Заборавите на рибље штапиће купљене у продавници, припремите их код куће јер су још укуснији, сочнији и хрскавији.
Састојци:
- 500 г очишћеног ослића (или било друге рибе које волите)
- 1 кашичица сушеног оригана
- 1 кашичица слатке паприке
- 100 г презли
- 150 г брашна
- 1 јаје
- 150 г ренданог пармезана
- мало уља
- мало рендане корице лимуна
- со
- бибер
Припрема:
Очишћену рибу самељите са сољу, бибером, оригано и паприком, па потом пребаците у чинију. Добро све сједините. У једну чинију улупајте јаје, а у другу помешајте презле, рендани пармезан и рендану корицу лимуна.Од смесе од рибе формирајте штапиће жељеног облика и величине, па прво уваљајте у брашно, па у јаје и онда у чинију са презлама. Потрудите се да са свих страна буду рибљи штапићи добро "облепљени".Тако спремљене штапиће ређајте на плех који сте обложили папиром за печење и премажите са пар капи уља. Пеците око 15 минута на 190 степени или све док не порумене. Када буду готови, поспите мало лимуновог сока преко њих.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНЕ СВИЊСКЕ ШНИЦЛЕ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Рецепт који ће вас оборити са ногу
04. 12. 2024. у 09:00
ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса
05. 12. 2024. у 12:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
ОПЕРАЦИЈА БРЧКО '93 И СЛУЧАЈ "ЦРВЕНЕ БЕРЕТКЕ": Лепа Брена у униформи - у касарни после вести о стрељању
ИСТИНА о сликама певачице Лепе Брене у војничкој униформи.
12. 12. 2024. у 19:02
Коментари (0)