РЕЦЕПТ ЗА ХРСКАВЕ РИБЉЕ ШТАПИЋЕ: Направите укусан и брз оброк који ће се допасти и најмлађима

Новости онлине

08. 12. 2024. у 07:00

Заборавите на рибље штапиће купљене у продавници, припремите их код куће јер су још укуснији, сочнији и хрскавији.

РЕЦЕПТ ЗА ХРСКАВЕ РИБЉЕ ШТАПИЋЕ: Направите укусан и брз оброк који ће се допасти и најмлађима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г очишћеног ослића (или било друге рибе које волите)
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 кашичица слатке паприке
  • 100 г презли
  • 150 г брашна
  • 1 јаје
  • 150 г ренданог пармезана
  • мало уља
  • мало рендане корице лимуна
  • со
  • бибер

Припрема:

Очишћену рибу самељите са сољу, бибером, оригано и паприком, па потом пребаците у чинију. Добро све сједините. У једну чинију улупајте јаје, а у другу помешајте презле, рендани пармезан и рендану корицу лимуна.Од смесе од рибе формирајте штапиће жељеног облика и величине, па прво уваљајте у брашно, па у јаје и онда у чинију са презлама. Потрудите се да са свих страна буду рибљи штапићи добро "облепљени".Тако спремљене штапиће ређајте на плех који сте обложили папиром за печење и премажите са пар капи уља. Пеците око 15 минута на 190 степени или све док не порумене. Када буду готови, поспите мало лимуновог сока преко њих.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда