ТЕТОВСКА ТАВА: Традиционални македонски рецепт
Рецепт за овај мало познати македонски специјалитет ће вас одушевити и вреди сваког уложеног труда.
Састојци:
- свињско месо од бута 250 г
- телеће месо од бута 250 г
- мешано млевено месо 200 г
- мариниране печурке 300 г
- црни лук 3 главице
- крем супа од печурака 1 кесица
- суви биљни зачин по укусу
- бибер по укусу
- оригано 1 кашичица
- црвена зачинска паприка 2 кашичице
- ловоров лист 1 комад
Припрема:
Црни лук оперите, ољуштите и исеците га на мало крупније резанце. Свињско и телеће месо исеците на комаде жељене величине и кувајте 30 минута. Бујон који је остао од меса сачувајте. Помешајте млевено месо, јаја и презле. Зачините сувим биљним зачином. Од те смесе направите мање ћуфте и оставите их са стране.
На загрејаном уљу уз стално мешање продинстајте исецкан лук. Додајте кувано телеће месо и на лаганој ватри динстајте између пет и десет минута. Потом додајте свињско месо, поново промешајте и оставите све да се динста. Заграјте уље у тигању и на њему испржите припремљене ћуфте. Кад буду готове оставите их са стране да се охладе.
У шерпу с месом додајте целе мариниране печурке из тегле. Мешајте пет минута и након тога додајте и ћуфте. У међувремену, крем супу од печурака скувајте у бујону који је остао од меса. Зачините је црвеном паприком, ориганом, бибером, ловоровим листом, сувим биљним зачином и додајте у лонац с месом. Све добро промешајте, оставите да се кува још неколико минута и све преспите у земљану посуду. Пеците од 60 до 90 минута на 200 степени. Готово јело служите уз хлеб и салату по избору.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)