ТЕТОВСКА ТАВА: Традиционални македонски рецепт

Новости онлине

07. 12. 2024. у 12:00

Рецепт за овај мало познати македонски специјалитет ће вас одушевити и вреди сваког уложеног труда.

ТЕТОВСКА ТАВА: Традиционални македонски рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • свињско месо од бута 250 г
  • телеће месо од бута 250 г
  • мешано млевено месо 200 г
  • мариниране печурке 300 г
  • црни лук 3 главице
  • крем супа од печурака 1 кесица
  • суви биљни зачин по укусу
  • бибер по укусу
  • оригано 1 кашичица
  • црвена зачинска паприка 2 кашичице
  • ловоров лист 1 комад

Припрема:

Црни лук оперите, ољуштите и исеците га на мало крупније резанце. Свињско и телеће месо исеците на комаде жељене величине и кувајте 30 минута. Бујон који је остао од меса сачувајте. Помешајте млевено месо, јаја и презле. Зачините сувим биљним зачином. Од те смесе направите мање ћуфте и оставите их са стране.

На загрејаном уљу уз стално мешање продинстајте исецкан лук. Додајте кувано телеће месо и на лаганој ватри динстајте између пет и десет минута. Потом додајте свињско месо, поново промешајте и оставите све да се динста. Заграјте уље у тигању и на њему испржите припремљене ћуфте. Кад буду готове оставите их са стране да се охладе.

У шерпу с месом додајте целе мариниране печурке из тегле. Мешајте пет минута и након тога додајте и ћуфте. У међувремену, крем супу од печурака скувајте у бујону који је остао од меса. Зачините је црвеном паприком, ориганом, бибером, ловоровим листом, сувим биљним зачином и додајте у лонац с месом. Све добро промешајте, оставите да се кува још неколико минута и све преспите у земљану посуду. Пеците од 60 до 90 минута на 200 степени. Готово јело служите уз хлеб и салату по избору.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КРАЉ ЦИГАНА! Ево шта Никола Јокић каже када се погледа у огледало! Саиграч све открио (ВИДЕО)