ПОСНЕ ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ: Укусне су баш као и обичне, спремају се лако и брзо
Уз овај рецепт лако ћете одушевити породицу и пријатеље, чак и оне који нису на посном режиму.
Фото: Принтскрин Јутјбу/ Cocina con Carmen
Ова посна верзија задржава све што волимо у овом специјалитету, али користи биљне састојке, што је чини савршеним избором за дане поста или за оне који преферирају веганску исхрану.
Састојци (за 4 особе):
За шницле:
- 500 г сејтана (посних шницли од соје)
- 3 кашике брашна (може и интегрално)
- Со и бибер по укусу
- Уље за пржење
За сос:
- 250 г шампињона (или мешаних печурака)
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 200 мл биљног млека (сојино, овсено или бадемово, без заслађивача)
- 200 мл поврћног бујона
- 1 кашичица алеве паприке 1 кашика брашна
- 2 кашике уља
- 1 кашичица сувог биљног зачина
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Сејтан исећи на танке шницле. Ако користите сојине шницле, прво их скувајте у посољеној води, па добро оцедите. Уваљати шницле у брашно помешано са сољу и бибером. На загрејаном уљу испржити шницле са обе стране док не порумене, па их извадити на тањир и оставити са стране.
У тигањ додати још мало уља, па пропржити ситно сецкан црни лук док не постане стакласт. Додати шаргарепу исецкану на ситне коцкице и кратко пропржити. Убацити шампињоне исечене на танке листове и сецкани бели лук. Динстати док печурке не омекшају и не пусте сок.
Посути кашиком брашна и промешати да се сједини са поврћем. Додати алеву паприку и мешати још минут. Налити биљним млеком и повртним бујоном, мешајући да се не створе грудвице. Кувати на лаганој ватри док се сос не згусне (око 5-7 минута).
У готов сос вратити пржене шницле и кувати још 5 минута како би се прожели укуси. По потреби додати још соли, бибера или зачина.
Послужити уз пире кромпир, посну тестенину или кувани пиринач.
(glossy)
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)