ПОСНИ ГУЛАШ: Јело које ће вас окрепити

Новости онлине

12. 12. 2024. у 09:00

Време је поста, а на вама је да будете креативни и уживате у укусима посне хране.

ПОСНИ ГУЛАШ: Јело које ће вас окрепити

Foto: Shutterstock

Састојци:  

  • 100 г сојиних одрезака
  • 150 г карфиола
  • 2 главица црног лука
  • 4-5 ченова белог лука
  • 1 шаргарепа
  • 1 мањи патлиџан
  • 2 кромпира
  • чери парадајз
  • листови свежег першуна
  • суви биљни зачин
  • уље 

Припрема: 

На загрејаном уљу издинстајте ситно сечен црни лук, па му додајте шаргарепу и кромпир исечен на веће квадрате. Сипајте мало воде, па поврћу додајте и цветове карфиола и на кришке сечен патлиџан који сте претходно осолили и после 15-ак минута исцедили од вишка течности. Зачините сувим биљним зачином, па лагано крчкајте, по потреби додајући воде. Свему потом припојите претходно у воду потопљене сојине одреске и на четвртине исечен чери парадајз. Крчкајте на лаганој ватри, па пред крај додајте ситно сечен бели лук и першун. Послужите уз хлеб. Пријатно!

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗЕЛЕНИ ШТИТ ПЛАНЕТЕ: Очување и обнова шума за одрживу будућност