ДОМАЋИ МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Рецепт за брзински ручак за целу породицу
Уколико их спремате на овакав начин, постаће ваше омиљено јело. Лако а преукусно.
Састојци:
- 450 г пилећег филеа
- мало уља и маслаца
- 250 мл киселе павлаке
- мало соли, бибера и мешавине сувих зачина
- 100 г качкаваља
За млинце:
- 550 г меког брашна
- 2 јајета
- 250 мл млаке воде
Припрема:
Прво направите млинце тако што ћете да помешате све састојке и умесите их у тесто. Када умесите тесто, оставите да одстоји пола сата. Поделите тесто на три дела, па сваки део разваљајте и исеците.
Припремите плех за печење и распоредите млинце. Пеците их у рерни на 190 степени, док не порумене. Када су печени, мало их изломите и потопите у врелу воду, па поклопите и оставите да одстоје 5 минута. Након тога их оцедите и сачувајте око 200 мл воде.
Исеците пилећи филе на комадиће па га испржите на уљу и маслацу, и оставите на страну. Направите прелив од павлаке, тако што ћете да помешате киселу павлаку, со, бибер и суви зачин, масноћу од печења меса и мало воде од млинаца.
Подмажите ватросталну посуду уљем и на дно посуде распоредите млинце, па преко њих ставите пилетину. Прелијте преливом, опет распоредите преостале млинце и на крају распоредите остатак прелива. Нарендајте преко свега качкаваљ и убаците све у рерну. Пеците пола сата на 200 степени.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса
05. 12. 2024. у 12:00
ПОСНЕ ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ: Укусне су баш као и обичне, спремају се лако и брзо
10. 12. 2024. у 11:00
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СМРТ ЗА СРПСКУ НОВУ Преминула мајка популарне фолкерке, она се огласила: "Умрла је у миру"
ПОСЛЕДЊЕ тренутке провела је у Ваљеву, где је иначе и живела.
17. 01. 2025. у 15:45
Коментари (0)