РЕЦЕПТ ЗА СЛАТКИ КУПУС СА МЕСОМ: Уживаћете у сваком залогају

Новости онлине

17. 12. 2024. у 09:00

Слатки купус спада у чорбаста јела која се или обожавају или одбацују већ због мириса, али уз пажљиво биране зачине и квалитетну припрему, постићи ћете феноменалан укус.

РЕЦЕПТ ЗА СЛАТКИ КУПУС СА МЕСОМ: Уживаћете у сваком залогају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кг купуса
  • 150 г црног лука
  • 300 г шаргарепе
  • 400 г пилетине
  • 4 кашике уља
  • 1 кашичица соли
  • 1,5 кашичица сувог зачина
  • 1/2 кашичице млевене паприке
  • 1/2 кашичице бибера
  • вода по потреби (250-800 мл)

Припрема:

Ситно исецкајте црни лук и шаргарепу, па продинстајте црни лук док не буде стакласт. Потом додајте шаргарепу и посолите и оставите да се крчка 3-4 минута поклопљено.
Убаците добро опрано пилеће месо исечено на мање комаде.
Убаците половину исеченог купуса, промешајте, па ставите поклопац и динстајте 3-4 минута.
Затим додајте све зачине, промешајте, динстајте још 3 минута, па додајте и остатак купуса, промешајте и поклопите. Оставите да се крчка 5-10 минута, све док има воде коју ће пустити купус.
Након тога налијте 250-300 мл воде, промешајте, вратите поклопац и кувајте око 20 минута, па додајте пола литра воде и оставите да кува 10-15 минута.
Служите уз крутоне и много салате.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

ВЕРУЈЕМ У НОВАКА: Легенда француског тениса сматра да Ђоковића само једна ствар може зауставити, ево и која