РИНФЛАЈШ СА ТРИ СОСА: Класик за сва времена
Кувано месо и поврће су старински начин да се започне свечани ручак. Још када се додају сосови, рапсодија укуса почиње.
Састојци:
- живинске изнутрице 200 г
- пиле, мање 1 комад
- пиринач 200 г
- маст или уље 30 г
- црни лук мања 1 главица
- зелен 2 везе
- со и бибер по укусу
- суви биљни зачин 1 кашичица
- першун неколико струкова
- кромпир 2 комада
За Парадајз сос
- маст 1/2 кашике
- брашно 1 и по кашика
- кувани парадајз 300 г
- со, бибер и шећер по укусу
За сос од мирођије
- маст 1 кашика
- брашно 2 кашике
- мирођија, сецкана 10 г
За сос од вишања
- вишње 200 г
- маст 1 кашика
- брашно 2 кашике
Припрема:
Пиле ставите да се кува са очишћеном зелени и кромпиром. Живинске изнутрице ситно исецкајте и динстајте са црним луком и сувим биљним зачином. Када буде готово, додајте кувани пиринач, млевени бибер, сецкани першунов лист и зачин по укусу, па све добро промешајте. Ово јело се служи уз кувано месо и поврће које добијамо када процедимо жуту супу. Све то прелијте сосом од парадајза, мирођије или вишања.
За парадајз сос у пола кашике масти кратко пропржите кашику и по брашна, те додајте 300 г куваног парадајза. Долијте онолико воде колико је потребно да сос буде средње густ. Со и шећер додајте по укусу.
За сос од мирођије пропржите кашику масти и две кашике брашна, додајте 10 г сецкане мирођије и доливајте воде или млека уз стално мешање онолико колико је потребно да сос буде средње густ. Посолите по укусу. Можете додати на крају и мало сирћета, али према укусу.
За сос од вишања прокувајте вишње у мало воде. Загрејте масноћу и кратко пропржите брашно, а затим додајте вишње са све соком у коме су се кувале. Доливајте воду уз стално мешање док не добијете средње густ сос. Зачините сољу и шећером по укусу.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)