УЖИВАЈТЕ У ЧАРОБНОМ УКУСУ: Рижото са морским плодовима

Јована Васић

21. 12. 2024. у 13:00

Импресионирајте своје укућане и у овим посним данима и припремите им ово укусно и једноставно јело које ће обожавати.

УЖИВАЈТЕ У ЧАРОБНОМ УКУСУ: Рижото са морским плодовима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г пиринча
  • 1 паковање замрзнутих плодова мора
  • 4 чена белог лука
  • 1 конзерва пелата
  • 1 дл маслиновог уља
  • 50 г сецканих маслина
  • мало оригана и босиљка
  • веза першуна

Припрема:

Плодове мора оставите да се отопе. У суд ставите уље и прво ставите сецкани бели лук да на умереној температури пусти арому. Ставите пиринач и мало продинстајте да побели. Додајте пелат и мало воде, па крчкајте да пиринач омекша. Додајте зачине по укусу. Пред крај додајте отопљене и процеђене плодове мора. Мора да постоји довољно течности. Никако не мешајте, само окретањем суда повремено промешајте. Када је рижото готов, додајте зачине по укусу и украсите сецканим листовима свежег першуна.

(index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво