ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана

Јована Васић

24. 12. 2024. у 09:00

Запечени пасуљ са сланином у парадајз сосу је право домаћинско јело од кога ће замирисати кућа, а сви ће га радо појести.

ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г пасуља
  • 1 кашика уља
  • 115 г сланине, грубо исецкане
  • 1/2 средњег лука, сецканог
  • 4 чена белог лука, исецкана
  • 1 кашика свеже жалфије, ситно исецкане
  • 1 кашичица љуте папричице
  • 2 кашике меда
  • 60 г парадајз пасте
  • 425 г парадајз соса
  • 470 мл говеђег бујона
  • со по укусу
  • 120 г сецканог свежег першуна
  • 2 кашике балзамико сирћета

Припрема:

Како бисте направили овај пасуљ потопите пасуљ у воду преко ноћи. Сутрадан пасуљ оцедите, прелијте водом и кувајте док не омекша, око 1 сат. Загрејте рерну на 163 °С. Испржите сланину на уљу док не порумени и не постане хрскава, а након тога пропржите лук. Додајте бели лук, љуту папричицу и жалфију и пржите 1 до 2 минута, а затим додајте мед и парадајз пасту. Добро промешајте да се сједини. Додајте парадајз сос и бујон. Оставите да проври. Посолите и додајте пасуљ, добро промешајте, поклопите и пеците у рерни 1 сат и 15 минута. Непосредно пре сервирања, лагано умешајте сецкани першун и балзамико сирће. Уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу