ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана
Запечени пасуљ са сланином у парадајз сосу је право домаћинско јело од кога ће замирисати кућа, а сви ће га радо појести.
![ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана](/data/images/2024-12-20/556534_shutterstock-1304623489_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г пасуља
- 1 кашика уља
- 115 г сланине, грубо исецкане
- 1/2 средњег лука, сецканог
- 4 чена белог лука, исецкана
- 1 кашика свеже жалфије, ситно исецкане
- 1 кашичица љуте папричице
- 2 кашике меда
- 60 г парадајз пасте
- 425 г парадајз соса
- 470 мл говеђег бујона
- со по укусу
- 120 г сецканог свежег першуна
- 2 кашике балзамико сирћета
Припрема:
Како бисте направили овај пасуљ потопите пасуљ у воду преко ноћи. Сутрадан пасуљ оцедите, прелијте водом и кувајте док не омекша, око 1 сат. Загрејте рерну на 163 °С. Испржите сланину на уљу док не порумени и не постане хрскава, а након тога пропржите лук. Додајте бели лук, љуту папричицу и жалфију и пржите 1 до 2 минута, а затим додајте мед и парадајз пасту. Добро промешајте да се сједини. Додајте парадајз сос и бујон. Оставите да проври. Посолите и додајте пасуљ, добро промешајте, поклопите и пеците у рерни 1 сат и 15 минута. Непосредно пре сервирања, лагано умешајте сецкани першун и балзамико сирће. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом](/data/images/2024-12-13/554935_shutterstock-407236132_t.jpg?time=1734354322)
ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом
16. 12. 2024. у 13:00
![СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате](/data/images/2024-12-13/554884_shutterstock-1352225855_t.jpg?time=1734114250)
СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00
![ПУТИН: Ситуација у Курској области веома тешка ПУТИН: Ситуација у Курској области веома тешка](/data/images/2025-02-05/570042_tan2025-01-2715311928-4_kf.jpg?time=1738773558)
ПУТИН: Ситуација у Курској области веома тешка
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је током састанка са вршиоцем дужности гувернера Курске области Александром Хиштајном изјавио да је ситуација у региону веома тешка.
05. 02. 2025. у 17:31
![БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај](/data/images/2024-12-18/556265_tan2024-12-0912191501-5_kf.jpg?time=1738220771)
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
![(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком (УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком](/data/images/2025-02-03/569558_deda-ubio-pljackasa_kf.jpg?time=1738597393)
(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком
ДОК је покушавао да отвори врата аутомобила, старац је извадио револвер и упуцао младића из близине, а потом га је "оверио".
03. 02. 2025. у 16:43
Коментари (0)