ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо

Јована Васић

30. 12. 2024. у 07:00

Овај рецепт за пуњене тиквице са пиринчем и поврћем је укусан, здрав и савршен за посне дане!

ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • мале округле тиквице
  • 1 шоља пиринча
  • 1 црвени лук
  • 200 г шампињона 
  • 2 шаргарепе
  • 2 свежа парадајза
  • со, бибер и зачини по укусу (першун, оригано, мајчина душица)
  • маслиново уље за пржење

Припрема:

Оперите тиквице, одсеците врх и издубите средину кашиком. Пиринач скувајте и оставите да се охлади. На мало маслиновог уља пропржите ситно исецкани лук, додајте исецкане шампињоне и шаргарепу, па пржите још 5 минута док поврће не омекша. Затим, додајте кувани пиринач, парадајз, зачине по укусу. Све добро промешајте и кувајте још 5 минута.

Тиквице напуните припремљеним филом па их ставите у претходно загрејану рерну на 180°С и пеците око 25-30 минута, док тиквице не постану мекане и благо запечене.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ПУТИН МИ ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ - И ЈА ЊЕМУ: Ако је то једина опција - СПРЕМАН САМ! Зеленски мења причу