ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо
Овај рецепт за пуњене тиквице са пиринчем и поврћем је укусан, здрав и савршен за посне дане!

Foto: Shutterstock
Састојци:
- мале округле тиквице
- 1 шоља пиринча
- 1 црвени лук
- 200 г шампињона
- 2 шаргарепе
- 2 свежа парадајза
- со, бибер и зачини по укусу (першун, оригано, мајчина душица)
- маслиново уље за пржење
Припрема:
Оперите тиквице, одсеците врх и издубите средину кашиком. Пиринач скувајте и оставите да се охлади. На мало маслиновог уља пропржите ситно исецкани лук, додајте исецкане шампињоне и шаргарепу, па пржите још 5 минута док поврће не омекша. Затим, додајте кувани пиринач, парадајз, зачине по укусу. Све добро промешајте и кувајте још 5 минута.
Тиквице напуните припремљеним филом па их ставите у претходно загрејану рерну на 180°С и пеците око 25-30 минута, док тиквице не постану мекане и благо запечене.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом
16. 12. 2024. у 13:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)