ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
Овај начин припреме јагњетине даје изузетно сочно и укусно месо, а поврће упија све сокове и ароме, стварајући савршен оброк.
Састојци:
- Јагњетина (бут или плећка) 2 кг
- Кромпир 1 кг
- Црни лук 2 главице
- Бели лук 4-5 ченова
- Шаргарепа 2
- Паприка 2
- Парадајз 2
- Маслиново уље 100 мл
- Со и бибер по укусу
- Свежи рузмарин и тимијан по жељи
- Вода или бело вино 1 шоља
Припрема:
Припремите јагњетину тако што ћете је исећи на веће комаде. Посолите и побиберите месо са свих страна. Кромпир ољуштите и исеците на крупније комаде. Црни лук исеците на четвртине, а шаргарепу на колутове. Паприке исеците на тракице, а парадајз на кришке. У посуду за печење (која може ићи испод сача) поређајте поврће: кромпир, црни лук, шаргарепу, паприке и парадајз. Додајте ченове белог лука. Преко поврћа поређајте комаде јагњетине. Додајте свеже зачине попут рузмарина и тимијана. Прелијте све маслиновим уљем и додајте шољу воде или белог вина. Покријте посуду алуминијумском фолијом или поклопцем. Припремите сач тако што ћете га загрејати на ватри док не постане врућ. Ставите посуду са јагњетином испод сача и прекријте га ужареним угљем. Пеците јагњетину испод сача око 2-3 сата, повремено проверавајући да ли је месо мекано и сочно. Ако је потребно, додајте још мало воде или вина. Када је јагњетина готова, извадите је из сача и послужите са поврћем.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СВИЊСКИ ВРАТ СА КАЈМАКОМ И ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а сјајан је предлог и за свечану трпезу
27. 12. 2024. у 09:00Новости онлине
МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00
ПУТИН: Ситуација у Курској области веома тешка
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је током састанка са вршиоцем дужности гувернера Курске области Александром Хиштајном изјавио да је ситуација у региону веома тешка.
05. 02. 2025. у 17:31
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком
ДОК је покушавао да отвори врата аутомобила, старац је извадио револвер и упуцао младића из близине, а потом га је "оверио".
03. 02. 2025. у 16:43
Коментари (0)