ОРАДА ПЕЧЕНА У РЕРНИ СА КРОМПИРОМ: Посно јело за Бадње вече!

Јована Васић

05. 01. 2025. у 11:00

Укусна орада печена у рерни је савршен посни оброк уз кромпир и зачине.

ОРАДА ПЕЧЕНА У РЕРНИ СА КРОМПИРОМ: Посно јело за Бадње вече!

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кромпира
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1/4 кашичице мајчине душице
  • 1/2 кашичице рузмарина
  • 2 свеже целе ораде, цца. 400 г

Припрема:

При припреми за ораду са кромпиром загрејте рерну на 210°Ц. Ставите решетку у средину рерне. Ољуштите кромпир и исеците га на кришке. Ставите у велику посуду за печење и зачините маслиновим уљем, мајчином душицом и рузмарином. Промешајте да се сједини и ставите плех у загрејану рерну. Пеците 20-25 минута на 210°Ц.

Очишћену ораду тапкајте папирним убрусима. Зачините сољу са обе стране и шупљине. Узмите кромпир из рерне. Повећајте температуру на 230 °Ц. На кромпир ставите ораду, зачините сољу и вратите у рерну. Пеците још 16-18 минута. Послужите и уживајте у оради са кромпиром!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ТЕНИСЕРИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ! Брука и срамота шта се са допингом сада дешава у свету тениса!