РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
Спанаћ послужите уз јаје на око или кромпир-пире.
Састојци:
- свеж спанаћ 1 кг
- маслац 50 г
- бели лук 3 чена
- црни лук 1 главица, мања
- крем сир 150 г
- млеко 150 мл
- мускатни орах прстохват
- со по укусу
- бибер по укусу
- сува сланина 150 г
Припрема:
Очишћен и опран спанаћ прелијте кључалом водом, оставите тако 3 минута, па га оцедите и благо уситните. Ако је беби спанаћ, не морате да га сецкате. Сланину и црни лук ситно исецкајте, па заједно пржите на отопљеном маслацу. Кад сланина пусти још мало масноће додајте пропасиран бели лук и смањите температуру. Мешајте да бели лук не потамни, па додајте спанаћ. Прелијте млеком, посолите, побиберите и додајте по укусу мало мускатног орашчића. Крчкајте кратко, па на крају умешајте крем сир и одмах послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
02. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо
30. 12. 2024. у 07:00Новости онлине
НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине
ТРАМП У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Погледајте шта се десило на испраћају Џимија Картера (ВИДЕО)
У НАЦИОНАЛНОЈ катедрали у Вашингтону у четвртак је започело национално опраштање од бившег председника Џимија Картера, а на церемонији се десио велики скандал.
09. 01. 2025. у 19:15
ОДГОВОР СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТНУ НОТУ ИЗ САРАЈЕВА: Дочекујете Куртија, а нас оптужујете да нарушавамо интегритет БиХ
"ПОВОДОМ медијских навода о слању протестне ноте Министарства иностраних послова Босне и Херцеговине (БиХ) институцијама Србије, морамо изразити своје запрепашћење садржајем и намером оваквог дипломатског демарша, посебно у светлу недавних дешавања и поступака званичног Сарајева", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Републике Србије.
09. 01. 2025. у 16:05
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)