САВРШЕН ЗИМСКИ РУЧАК: Фантастичан рибанац са сланином и кобасицама
Издашан и укусан ручак за целу породицу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кг киселог купуса рибанца
- 300 г димљене меснате сланине
- 300 г свежих кобасица
- 100 г исецканих ораха
- 1 чаша киселе павлаке
- 1 кашика бибера у зрну
- 150 г празилука
- алева паприка
- 4 кашике уља
Припрема:
На загрејаном уљу пржити исецкан бели део празилука.
Кад лук омекша додати 2 кг купуса рибанца, бибер у зрну и лист ловора динстати на тихој ватри уз повремено мешање. Кад купус промени боју додати алеву паприку и исецкане орахе, одозго поређати 300 г кобасице за пржење и 300 г исечене на комаде меснате сланине. Ставити у пећницу загрејану на 220 степени и запећи да порумени.
Декорисати киселом павлаком и послужити уз брусничку погачу.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВОЈВОЂАНСКИ ПАПРИКАШ СА РЕЗАНЦИМА: Традиционално јело на кашику (ВИДЕО)
11. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
09. 01. 2025. у 11:03Новости онлине

ЗА ОВАЈ РУЧАК БИЋЕ ВАМ ПОТРЕБНО 15 МИНУТА: Таљателе са сланином
12. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром
09. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)