НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Јована Васић

22. 01. 2025. у 09:30

Пилав, или како га у турском и арапском свету зову пилаф, јесте јело од пиринча са месом или без њега. Оно што краси ово јело је једноставност, а опет има невероватно богатство укуса.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г млевеног свињског меса
  • 3 главице црног лука
  • 3 велике шаргарепе
  • 3 кашике уља
  • 300 г пиринча
  • со и бибер, по укусу
  • већи прстохват карија
  • мешавина сувих зачина
  • пилећа коцка за супу
  • вода

Припрема:

Како бисте направили овај пилав прво исецкајте на ситно лук и шаргарепу. Загрејте уље у тигању и убаците их да се пропрже, а затим додајте млевено месо и зачините по жељи.

У све то додајте пиринач, и мешајте док пиринач не постане стакласт, а затим прелијте са 500 мл воде и убаците пилећу коцку за супу, па поклопите.

Смањите ватру на рингли и оставите да крчка, док се не упије вода. Додајте со и мешавину сувих зачина, па оставите поклопљено пар минута.

Укључите рерну на 180 степени па запеците око 20 минута. Извадите из рерне, охладите и сервирајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.

20. 07. 2025. у 15:05

Коментари (0)

ПОСЛЕ ДРАМЕ СА АЕК-ОМ: Партизанова деца су орна да се докажу на старту Суперлиге Србије