НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати
Пилав, или како га у турском и арапском свету зову пилаф, јесте јело од пиринча са месом или без њега. Оно што краси ово јело је једноставност, а опет има невероватно богатство укуса.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г млевеног свињског меса
- 3 главице црног лука
- 3 велике шаргарепе
- 3 кашике уља
- 300 г пиринча
- со и бибер, по укусу
- већи прстохват карија
- мешавина сувих зачина
- пилећа коцка за супу
- вода
Припрема:
Како бисте направили овај пилав прво исецкајте на ситно лук и шаргарепу. Загрејте уље у тигању и убаците их да се пропрже, а затим додајте млевено месо и зачините по жељи.
У све то додајте пиринач, и мешајте док пиринач не постане стакласт, а затим прелијте са 500 мл воде и убаците пилећу коцку за супу, па поклопите.
Смањите ватру на рингли и оставите да крчка, док се не упије вода. Додајте со и мешавину сувих зачина, па оставите поклопљено пар минута.
Укључите рерну на 180 степени па запеците око 20 минута. Извадите из рерне, охладите и сервирајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо
РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк
19. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива
15. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
10. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ВОЈВОЂАНСКИ ПАПРИКАШ СА РЕЗАНЦИМА: Традиционално јело на кашику (ВИДЕО)
11. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)