НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Јована Васић

22. 01. 2025. у 09:30

Пилав, или како га у турском и арапском свету зову пилаф, јесте јело од пиринча са месом или без њега. Оно што краси ово јело је једноставност, а опет има невероватно богатство укуса.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г млевеног свињског меса
  • 3 главице црног лука
  • 3 велике шаргарепе
  • 3 кашике уља
  • 300 г пиринча
  • со и бибер, по укусу
  • већи прстохват карија
  • мешавина сувих зачина
  • пилећа коцка за супу
  • вода

Припрема:

Како бисте направили овај пилав прво исецкајте на ситно лук и шаргарепу. Загрејте уље у тигању и убаците их да се пропрже, а затим додајте млевено месо и зачините по жељи.

У све то додајте пиринач, и мешајте док пиринач не постане стакласт, а затим прелијте са 500 мл воде и убаците пилећу коцку за супу, па поклопите.

Смањите ватру на рингли и оставите да крчка, док се не упије вода. Додајте со и мешавину сувих зачина, па оставите поклопљено пар минута.

Укључите рерну на 180 степени па запеците око 20 минута. Извадите из рерне, охладите и сервирајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

ДУНАВ – ПЛАВА НИТ ЕВРОПЕ: Река која није ту због нас већ с нама