ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана
Њоке са пилетином и спанаћем су укусан и хранљив оброк, који се брзо припрема и савршено је решење за ужурбане дане.
Састојци:
- 500 г њока
- 2 пилећа филета
- 200 г свежег спанаћа
- 200 мл павлаке за кување
- 100 г ренданог качкаваља
- Со и бибер по укусу
- Маслиново уље за пржење
Припрема:
Пилетину исеците на коцкице, зачините и пропржите на маслиновом уљу. У ватросталну посуду на дно ставите њоке, преко спанаћ (посолите га и побиберите) па пилетину.
Све прелијте павлаком за кување и ставите у рерну на 180 степени. Повремено промешајте и крчкајте док се њоке не скувају.
Када се скувају одозго нарендајте качкаваљ и вратите у рерну да се запече. Служите топло.
Савет за кување њока
*Никада не стављајте превише њока у воду одједном, јер то може довести до тога да се залепе и не кувају равномерно. Идеално је да буду у води која је баш "на ивици" кључања.
*Њоке су готове када испливају на површину – то је знак да су скуване, па их одмах вадите.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
09. 01. 2025. у 11:03Новости онлине
НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)
"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."
22. 01. 2025. у 14:15
Коментари (0)