ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана
Њоке са пилетином и спанаћем су укусан и хранљив оброк, који се брзо припрема и савршено је решење за ужурбане дане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г њока
- 2 пилећа филета
- 200 г свежег спанаћа
- 200 мл павлаке за кување
- 100 г ренданог качкаваља
- Со и бибер по укусу
- Маслиново уље за пржење
Припрема:
Пилетину исеците на коцкице, зачините и пропржите на маслиновом уљу. У ватросталну посуду на дно ставите њоке, преко спанаћ (посолите га и побиберите) па пилетину.
Све прелијте павлаком за кување и ставите у рерну на 180 степени. Повремено промешајте и крчкајте док се њоке не скувају.
Када се скувају одозго нарендајте качкаваљ и вратите у рерну да се запече. Служите топло.
Савет за кување њока
*Никада не стављајте превише њока у воду одједном, јер то може довести до тога да се залепе и не кувају равномерно. Идеално је да буду у води која је баш "на ивици" кључања.
*Њоке су готове када испливају на површину – то је знак да су скуване, па их одмах вадите.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
09. 01. 2025. у 11:03Новости онлине

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)