ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити
Ове ћуфте са тиквицама и пармезаном су лагане, сочне и освежавајуће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
- 500 г млевеног меса
- 1 средња тиквица, нарендана и исцеђена од вишка воде
- 1 мањи црни лук, ситно исецкан
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 50 г ренданог пармезана
- 1 јаје
- 3 кашике презли
- 1 кашичица оригана
- Со и бибер по укусу
- Мало маслиновог уља за пржење (или печење)
За сос:
- 200 мл грчког јогурта
- Сок и корица једног лимуна
- 1 чен белог лука, ситно нарендан или исецкан
- 1 кашичица меда
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за украшавање
Припрема:
У већој чинији помешајте млевено месо, нарендану тиквицу (добро исцеђену), црни и бели лук, пармезан, јаје, презле, оригано, со и бибер.
У чинији помешајте грчки јогурт, сок и корицу лимуна, бели лук, мед, со и бибер. Добро промешајте док не добијете глатку смесу. Ћуфте послужите уз припремљени сос.
(stvarukusa)
Препоручујемо

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
10. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

УКРАЈИНА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ: Руси ће ноћас лансирати ракету која може да носи нуклеарно оружје
РУСИЈА планира „тренажно“ лансирање интерконтиненталне балистичке ракете РС-24 „Јарс“ у ноћи између 18. и 19. маја, саопштила је украјинска војна обавештајна служба (ГУР) 18. маја.
18. 05. 2025. у 15:55

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)
РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).
18. 05. 2025. у 09:54

ЉУДИ, ШТА СЕ ОВО ДЕСИЛО? Ердоган ухватио Макронов средњи прст и - не пушта! Снимак руковања постао хит на друштвеним мрежама (ВИДЕО)
"ДИПЛОМАТСКИ" стисак.
19. 05. 2025. у 16:40 >> 16:48
Коментари (0)