ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити

Јована Васић

24. 01. 2025. у 09:00

Ове ћуфте са тиквицама и пармезаном су лагане, сочне и освежавајуће.

ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити

Foto: Shutterstock

Састојци:

За ћуфте:

  • 500 г млевеног меса 
  • 1 средња тиквица, нарендана и исцеђена од вишка воде
  • 1 мањи црни лук, ситно исецкан
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 50 г ренданог пармезана
  • 1 јаје
  • 3 кашике презли
  • 1 кашичица оригана
  • Со и бибер по укусу
  • Мало маслиновог уља за пржење (или печење)

За сос:

  • 200 мл грчког јогурта
  • Сок и корица једног лимуна 
  • 1 чен белог лука, ситно нарендан или исецкан
  • 1 кашичица меда
  • Со и бибер по укусу
  • Свеж першун за украшавање

Припрема:

У већој чинији помешајте млевено месо, нарендану тиквицу (добро исцеђену), црни и бели лук, пармезан, јаје, презле, оригано, со и бибер.

Добро измешајте док не добијете уједначену смесу. По потреби додајте још презли ако је смеса превише мекана. Обликујте ћуфте и поређајте их на тањир. Загрејте мало маслиновог уља у тигању и пржите ћуфте на средњој температури док не добију златну корицу са свих страна и буду печене изнутра.

У чинији помешајте грчки јогурт, сок и корицу лимуна, бели лук, мед, со и бибер. Добро промешајте док не добијете глатку смесу. Ћуфте послужите уз припремљени сос.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

МЕЧ СА АРИНОМ ЈЕ ПРАВИ ИЗАЗОВ, АЛИ СУБОТА ЈЕ У МОМ МОЗГУ ДАЛЕКО: Киз пресрећна после уласка у финале Аустралијан опена