НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА МУ ОДОЛИТЕ: Ролат од кромпира пуњен месом

Новости онлине

29. 01. 2025. у 09:00

Ролат од кромпира са месом је најсавршенија комбинација и само се топи у устима.

НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА МУ ОДОЛИТЕ: Ролат од кромпира пуњен месом

Фото Shutterstock

Састојци:

1 кг кромпира

500 г млевеног меса
250 г качкаваља
1 лук
1 шаргарепа
1 кашика парадајз пасте
1 кашичица мајчине душице
50 мл уља
со и бибер по укусу

Рецепт за ролат од кромпира пуњен месом:

Како бисте направили овај ролат, ољуштени кромпир исеците на танке кришке - кругове. Нарендајте сир. Плех обложите папиром за печење и поспите око 1/3 ренданог сира на папир. Ставите кругове кромпира на сир, преклапајући један преко другог. На овај начин прекријте целу површину плеха. Кромпир посолите и премажите уљем. Ставите све у рерну загрејану на 180 степени, пеците око 30-35 минута.

Док се кромпир пече, припремите фил. Лук исеците на коцкице, шаргарепу нарендајте на ситно ренде. Пржите лук до златне боје, са мало уља. Додајте шаргарепу у лук и пржите још 1-2 минута. Додајте млевено месо и пржите повремено мешајући, око 7-10 минута. На самом крају додајте со, парадајз пасту и зачине. Све измешајте и склоните са ватре. Када је кромпир печен, извадите га из рерне.

На врх кромпира равномерно распоредите припремљено млевено месо. Одозго поспите мало ренданог сира. Све умотајте у ролну помоћу папира за печење. По врху ролата поспите преостали рендани сир.

Ставите ролат у рерну на око 10 минута док не порумени, а сир се истопи на врху. Готов ролат поспите сецканим зачинским биљем, исеците на порције и сервирајте.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА: Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.

06. 03. 2025. у 16:45

Коментари (0)

БРЕНА И БОБА НЕ МОГУ ДА САКРИЈУ ТУГУ: Последње збогом куму Саши Поповићу (ФОТО)