НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА МУ ОДОЛИТЕ: Ролат од кромпира пуњен месом

Новости онлине

29. 01. 2025. у 09:00

Ролат од кромпира са месом је најсавршенија комбинација и само се топи у устима.

НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА МУ ОДОЛИТЕ: Ролат од кромпира пуњен месом

Фото Shutterstock

Састојци:

1 кг кромпира

500 г млевеног меса
250 г качкаваља
1 лук
1 шаргарепа
1 кашика парадајз пасте
1 кашичица мајчине душице
50 мл уља
со и бибер по укусу

Рецепт за ролат од кромпира пуњен месом:

Како бисте направили овај ролат, ољуштени кромпир исеците на танке кришке - кругове. Нарендајте сир. Плех обложите папиром за печење и поспите око 1/3 ренданог сира на папир. Ставите кругове кромпира на сир, преклапајући један преко другог. На овај начин прекријте целу површину плеха. Кромпир посолите и премажите уљем. Ставите све у рерну загрејану на 180 степени, пеците око 30-35 минута.

Док се кромпир пече, припремите фил. Лук исеците на коцкице, шаргарепу нарендајте на ситно ренде. Пржите лук до златне боје, са мало уља. Додајте шаргарепу у лук и пржите још 1-2 минута. Додајте млевено месо и пржите повремено мешајући, око 7-10 минута. На самом крају додајте со, парадајз пасту и зачине. Све измешајте и склоните са ватре. Када је кромпир печен, извадите га из рерне.

На врх кромпира равномерно распоредите припремљено млевено месо. Одозго поспите мало ренданог сира. Све умотајте у ролну помоћу папира за печење. По врху ролата поспите преостали рендани сир.

Ставите ролат у рерну на око 10 минута док не порумени, а сир се истопи на врху. Готов ролат поспите сецканим зачинским биљем, исеците на порције и сервирајте.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

СУЗЕ ЗА КРАЈ: Асмир Колашинац рекао збогом усред Београда