НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА МУ ОДОЛИТЕ: Ролат од кромпира пуњен месом
Ролат од кромпира са месом је најсавршенија комбинација и само се топи у устима.

Фото Shutterstock
Састојци:
1 кг кромпира
250 г качкаваља
1 лук
1 шаргарепа
1 кашика парадајз пасте
1 кашичица мајчине душице
50 мл уља
со и бибер по укусу
Рецепт за ролат од кромпира пуњен месом:
Како бисте направили овај ролат, ољуштени кромпир исеците на танке кришке - кругове. Нарендајте сир. Плех обложите папиром за печење и поспите око 1/3 ренданог сира на папир. Ставите кругове кромпира на сир, преклапајући један преко другог. На овај начин прекријте целу површину плеха. Кромпир посолите и премажите уљем. Ставите све у рерну загрејану на 180 степени, пеците око 30-35 минута.
Док се кромпир пече, припремите фил. Лук исеците на коцкице, шаргарепу нарендајте на ситно ренде. Пржите лук до златне боје, са мало уља. Додајте шаргарепу у лук и пржите још 1-2 минута. Додајте млевено месо и пржите повремено мешајући, око 7-10 минута. На самом крају додајте со, парадајз пасту и зачине. Све измешајте и склоните са ватре. Када је кромпир печен, извадите га из рерне.
На врх кромпира равномерно распоредите припремљено млевено месо. Одозго поспите мало ренданог сира. Све умотајте у ролну помоћу папира за печење. По врху ролата поспите преостали рендани сир.
Ставите ролат у рерну на око 10 минута док не порумени, а сир се истопи на врху. Готов ролат поспите сецканим зачинским биљем, исеците на порције и сервирајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас
26. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)