БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла
Пилетина са кромпиром се прави јако брзо, врло је укусно јело и погодно уколико имате госте.

Фото Shutterstock
Састојци:
2 кг пилећег филеа
7 мањих кромпира
300 мл парадајз соса
200 мл воде
со и бибер по укусу
2 црна лука
4 чена белог лука
3 црвене паприке
качкаваљ за рендање
брашно за уваљати месо
2 кашике путера
Рецепт за запечену пилетину са кромпиром:
Како бисте направили пилетину на овај начин прво је исеците на траке или коцке. Посолите и побиберите па уваљајте у брашно. Испржите месо на истопљеном путеру, извадите га када је пржено, па у истом тигању испржите кромпир исецкан на коцкице са још мало путера.
Након тога убаците и исецкани црни лук, паприку, парадајз и бели лук. Сипајте парадајз воду и парадајз сос и оставите да се крчка. Смесу пребаците у ватросталну посуду, додајте пилетину и одозго поспите ренданим качкаваљем. Пеците око десет минута у рерни на 200 степени. Сервирајте и уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати
27. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

"СВАКИ МУШКАРАЦ ДА ПРОЂЕ ВОЈНУ ОБУКУ" НАТО држава се спрема за руски напад, циљ је војска од 500.000 људи
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск најавио је да његова влада ради на плану за масовну војну обуку свих пунолетних мушкараца, као одговор на промене у безбедносној ситуацији у Европи.
08. 03. 2025. у 14:43

ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ У КУРСКУ НАКОН АМЕРИЧКОГ ПОТЕЗА: Десет хиљада војника пред опкољавањем (ФОТО)
ДЕСЕТ хиљада украјинских војника под претњом је опкољавања у Курској области након обуставе америчких обавештајних података, пише британски Телеграф.
08. 03. 2025. у 11:01

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)