БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла

Новости онлине

30. 01. 2025. у 11:00

Пилетина са кромпиром се прави јако брзо, врло је укусно јело и погодно уколико имате госте.

БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла

Фото Shutterstock

Састојци:

2 кг пилећег филеа

8 мањих комада парадајза
7 мањих кромпира
300 мл парадајз соса
200 мл воде
со и бибер по укусу
2 црна лука
4 чена белог лука
3 црвене паприке
качкаваљ за рендање
брашно за уваљати месо
2 кашике путера

Рецепт за запечену пилетину са кромпиром:

Како бисте направили пилетину на овај начин прво је исеците на траке или коцке. Посолите и побиберите па уваљајте у брашно. Испржите месо на истопљеном путеру, извадите га када је пржено, па у истом тигању испржите кромпир исецкан на коцкице са још мало путера.

Након тога убаците и исецкани црни лук, паприку, парадајз и бели лук. Сипајте парадајз воду и парадајз сос и оставите да се крчка. Смесу пребаците у ватросталну посуду, додајте пилетину и одозго поспите ренданим качкаваљем. Пеците око десет минута у рерни на 200 степени. Сервирајте и уживајте!

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

ЗЛАТАН ИБРАХИМОВИЋ ЉУТ: Криза у Милану после пораза од Динама