ОВАКВЕ ЋУФТИЦЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Од млевеног пилећег меса са црвеним купусом
ЗАПЕЧЕНЕ ћуфтице су идеално јело за викенд, за уживање са породицом и пријатељима, а нису класичне.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г црвеног купуса
- 100 г пиринча
- 400 г млевеног пилећег меса
- 80 г лука
- 150 г шаргарепе
- 120 г павлаке
- 100 г парадајз пасте
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1/2 кашичице паприке у праху
- 1 ловоров лист
- 1 кашичица мајчине душице и оригана
- 30 мл уља
Рецепт за млевено пилеће месо са црвеним купусом:
За ове ћуфте исперите пиринач, сипајте 200 мл воде у шерпу и ставите на ватру. Кувајте 10-15 минута након кључања. Ставите пиринач у цедиљку и мало охладите. У међувремену исецкајте купус, посолите и изгњечите рукама. Ољуштите лук и шаргарепу. Лук исеците на мање траке, шаргарепу нарендајте на крупно ренде.
У тигањ са загрејаним уљем ставите лук и шаргарепу. Пржите на средњој ватри 5 минута док не омекшају. Одвојите мало поврћа на тањир. У преостало поврће додајте павлаку и парадајз пасту и промешајте. Додајте поврћу 300 мл воде, со, бибер, ловоров лист и млевену паприку. Кувајте 5-7 минута.
У купус додајте пиринач, млевено месо, бели лук, зачинско биље, со и бибер. Додајте пржено поврће које сте одвојили. Све добро измешајте. Од ове мешавине млевеног меса формирајте ћуфтице и ставите их у посуду за печење преко њих прелијте сос који сте скували са шаргерпом и луком.
Убаците посуду за печење у рерну загрејану на 180 степени и пеците 45-50 минута. Уживајте.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити
24. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

САВРШЕНА САЛАТА ЗА СЛАВУ: Одлично се слаже уз главно јело, а уштедеће вам доста времена
18. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ ОД КИСЕЛОГ КУПУСА: Два састојка јој дају посебан укус
11. 01. 2025. у 13:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)