ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
ТРАДИЦИОНАЛНА јела од меса дефинитнивно немају конкуренцију, а ако их направите баш онако како су их наше баке правиле нема шансе да погрешите.

Foto: Shutterstock
Идеје за ручак никада нису на одмет. Ако и ви волите да спремате јела која се могу јести неколико дана она је гулаш супер избор.
Иако је за његову припрему потребно мало више времена резултат је одличан, а ви и ваши укућани ћете моћи и неколико дана да га једете (ако наравно, остане), јер се може подгревати у мањим количинама.
Додајте уз њега кисели купус, који је прави природни антибиотик и уживајте у правом зимском оброку који дефинтивно нема конкуренцију.
Ловачки гулаш с дивљачи
Састојци:
- 500 г меса дивљачи (јелен, срна)
- 300 г шампињона или вргања
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашика брашна
- 150 мл црног вина
- 200 мл бујона (месни или повртни)
- 2 кашике парадајз-пиреа
- 1 кашика сенфа
- Ловоров лист, тимијан, рузмарин
Припрема:
Месо маринирати (преко ноћи) у мешавини вина, белог лука и зачина.
На масти пропржити ситно сецкан лук, додати месо и пржити док не порумени.
Убацити печурке исечене на листиће, парадајз-пире и сенф. Кратко пропржити, па прелити вином и бујоном. Додати ловоров лист и зачине, па кувати на лаганој ватри 2-3 сата док месо не омекша. Послужити уз пире кромпир или домаће њоке.
(глоссy.еспресо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром
31. 01. 2025. у 09:00

БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла
30. 01. 2025. у 11:00

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати
27. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)