ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле

02. 02. 2025. у 11:00

ТРАДИЦИОНАЛНА јела од меса дефинитнивно немају конкуренцију, а ако их направите баш онако како су их наше баке правиле нема шансе да погрешите.

ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле

Foto: Shutterstock

Идеје за ручак никада нису на одмет. Ако и ви волите да спремате јела која се могу јести неколико дана она је гулаш супер избор.

Иако је за његову припрему потребно мало више времена резултат је одличан, а ви и ваши укућани ћете моћи и неколико дана да га једете (ако наравно, остане), јер се може подгревати у мањим количинама.

Додајте уз њега кисели купус, који је прави природни антибиотик и уживајте у правом зимском оброку који дефинтивно нема конкуренцију. 

Ловачки гулаш с дивљачи

Састојци:

  •  
  • 500 г меса дивљачи (јелен, срна)
  • 300 г шампињона или вргања
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика брашна
  • 150 мл црног вина
  • 200 мл бујона (месни или повртни)
  • 2 кашике парадајз-пиреа
  • 1 кашика сенфа
  • Ловоров лист, тимијан, рузмарин

Припрема:

Месо маринирати (преко ноћи) у мешавини вина, белог лука и зачина.

На масти пропржити ситно сецкан лук, додати месо и пржити док не порумени.

Убацити печурке исечене на листиће, парадајз-пире и сенф. Кратко пропржити, па прелити вином и бујоном. Додати ловоров лист и зачине, па кувати на лаганој ватри 2-3 сата док месо не омекша. Послужити уз пире кромпир или домаће њоке.

(глоссy.еспресо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.

12. 07. 2025. у 21:32

Коментари (0)