САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом
Печени кромпири са алфредо сосом је савршен за ручак, вечеру или када имате госте.

Фото Shutterstock
Састојци:
5 великих кромпира за печење
1-1/2 кашичице соли, подељено
3/4 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
180 г путера
3 чена белог лука, врло ситно исецкана
240 г павлаке за кување
1/8 кашичице млевеног мускатног орашчића
480 г исецканог моцарела сира
120 г ренданог пармезана, подељеног
950 г печене пилетине, исецкане
6 трака сланине, пржене и измрвљене
2 кашике сецканог свежег першуна
Рецепт за печени кромпири са алфредо сосом:
За овај кромпир загрејте рерну на 180°. Очистите кромпир и неколико пута избушите виљушком. Премажите љуску уљем и поспите са 3/4 кашичице соли и 1/2 кашичице бибера. Ставите у плех обложен фолијом и пеците док не омекша, око 1 сат. Повец́ајте температуру рерне на 200°.
У међувремену, у шерпи истопите путер на средњој ватри. Додајте бели лук; пржите и мешајте 1 минут. Умешајте павлаку за кување, мускатни орашчић и преостале 3/4 кашичице соли и преосталу 1/4 кашичице бибера. Пустите да прокључа. Скините са ватре. Умешајте моцарелу и 60 г пармезана.
Када се довољно охлади за руковање, прережите сваки кромпир по дужини на пола. Извадите унутрашњост. У великој посуди изгњечите унутрашњост кромпира са мешавином крема. Умешајте пилетину, 60 г сланине и першун.
Кашиком убаците фил у шупљине кромпира. Вратите се у тепсију. Пеците док се не загреје, 15-17 минута. Поспите преосталим пармезаном и сланином. Пеците још 5 минута док се сир не отопи.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом
09. 02. 2025. у 11:00

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)