САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом
Печени кромпири са алфредо сосом је савршен за ручак, вечеру или када имате госте.

Фото Shutterstock
Састојци:
5 великих кромпира за печење
1-1/2 кашичице соли, подељено
3/4 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
180 г путера
3 чена белог лука, врло ситно исецкана
240 г павлаке за кување
1/8 кашичице млевеног мускатног орашчића
480 г исецканог моцарела сира
120 г ренданог пармезана, подељеног
950 г печене пилетине, исецкане
6 трака сланине, пржене и измрвљене
2 кашике сецканог свежег першуна
Рецепт за печени кромпири са алфредо сосом:
За овај кромпир загрејте рерну на 180°. Очистите кромпир и неколико пута избушите виљушком. Премажите љуску уљем и поспите са 3/4 кашичице соли и 1/2 кашичице бибера. Ставите у плех обложен фолијом и пеците док не омекша, око 1 сат. Повец́ајте температуру рерне на 200°.
У међувремену, у шерпи истопите путер на средњој ватри. Додајте бели лук; пржите и мешајте 1 минут. Умешајте павлаку за кување, мускатни орашчић и преостале 3/4 кашичице соли и преосталу 1/4 кашичице бибера. Пустите да прокључа. Скините са ватре. Умешајте моцарелу и 60 г пармезана.
Када се довољно охлади за руковање, прережите сваки кромпир по дужини на пола. Извадите унутрашњост. У великој посуди изгњечите унутрашњост кромпира са мешавином крема. Умешајте пилетину, 60 г сланине и першун.
Кашиком убаците фил у шупљине кромпира. Вратите се у тепсију. Пеците док се не загреје, 15-17 минута. Поспите преосталим пармезаном и сланином. Пеците још 5 минута док се сир не отопи.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом
09. 02. 2025. у 11:00

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)