САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом

Новости онлине

10. 02. 2025. у 09:00

Печени кромпири са алфредо сосом је савршен за ручак, вечеру или када имате госте.

САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом

Фото Shutterstock

Састојци:

5 великих кромпира за печење

60 мл уља
1-1/2 кашичице соли, подељено
3/4 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
180 г путера
3 чена белог лука, врло ситно исецкана
240 г павлаке за кување
1/8 кашичице млевеног мускатног орашчића
480 г исецканог моцарела сира
120 г ренданог пармезана, подељеног
950 г печене пилетине, исецкане
6 трака сланине, пржене и измрвљене
2 кашике сецканог свежег першуна

 

Рецепт за печени кромпири са алфредо сосом:

За овај кромпир загрејте рерну на 180°. Очистите кромпир и неколико пута избушите виљушком. Премажите љуску уљем и поспите са 3/4 кашичице соли и 1/2 кашичице бибера. Ставите у плех обложен фолијом и пеците док не омекша, око 1 сат. Повец́ајте температуру рерне на 200°.

У међувремену, у шерпи истопите путер на средњој ватри. Додајте бели лук; пржите и мешајте 1 минут. Умешајте павлаку за кување, мускатни орашчић и преостале 3/4 кашичице соли и преосталу 1/4 кашичице бибера. Пустите да прокључа. Скините са ватре. Умешајте моцарелу и 60 г пармезана.

Када се довољно охлади за руковање, прережите сваки кромпир по дужини на пола. Извадите унутрашњост. У великој посуди изгњечите унутрашњост кромпира са мешавином крема. Умешајте пилетину, 60 г сланине и першун.

Кашиком убаците фил у шупљине кромпира. Вратите се у тепсију. Пеците док се не загреје, 15-17 минута. Поспите преосталим пармезаном и сланином. Пеците још 5 минута док се сир не отопи.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".

10. 02. 2025. у 19:39

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.

10. 02. 2025. у 12:44

Коментари (0)

ПОВРАТАК МОСТАРУ, ДЕТИЊСТВУ И МЛАДОСТИ: Песничко вече „Жива реч – Перо и Милош Зубац” окупило бројну публику