САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом
Печени кромпири са алфредо сосом је савршен за ручак, вечеру или када имате госте.

Фото Shutterstock
Састојци:
5 великих кромпира за печење
1-1/2 кашичице соли, подељено
3/4 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
180 г путера
3 чена белог лука, врло ситно исецкана
240 г павлаке за кување
1/8 кашичице млевеног мускатног орашчића
480 г исецканог моцарела сира
120 г ренданог пармезана, подељеног
950 г печене пилетине, исецкане
6 трака сланине, пржене и измрвљене
2 кашике сецканог свежег першуна
Рецепт за печени кромпири са алфредо сосом:
За овај кромпир загрејте рерну на 180°. Очистите кромпир и неколико пута избушите виљушком. Премажите љуску уљем и поспите са 3/4 кашичице соли и 1/2 кашичице бибера. Ставите у плех обложен фолијом и пеците док не омекша, око 1 сат. Повец́ајте температуру рерне на 200°.
У међувремену, у шерпи истопите путер на средњој ватри. Додајте бели лук; пржите и мешајте 1 минут. Умешајте павлаку за кување, мускатни орашчић и преостале 3/4 кашичице соли и преосталу 1/4 кашичице бибера. Пустите да прокључа. Скините са ватре. Умешајте моцарелу и 60 г пармезана.
Када се довољно охлади за руковање, прережите сваки кромпир по дужини на пола. Извадите унутрашњост. У великој посуди изгњечите унутрашњост кромпира са мешавином крема. Умешајте пилетину, 60 г сланине и першун.
Кашиком убаците фил у шупљине кромпира. Вратите се у тепсију. Пеците док се не загреје, 15-17 минута. Поспите преосталим пармезаном и сланином. Пеците још 5 минута док се сир не отопи.
(ствар укуса)
Препоручујемо

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом
09. 02. 2025. у 11:00

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00

БУКТИ РАТ НА УЛИЦАМА ЕВРОПСКОГ ГРАДА: Нападнута возила са децом, одјекују пуцњи и сузавац (ВИДЕО)
ОКО 100 маскираних нападача који су махали металним шипкама и Молотовљевим коктелима напали су аутомобиле на ауто-путу и сукобили се са полицијом у централном француском граду Лиможу.
20. 07. 2025. у 10:03

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)