УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Пилетина у салса преливу запечена у рерни
Пилетина у салса преливу запечена у рерни пробудиће сва ваша чула, прави мексички специјалитет.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 пилећа филеа
- 4 кашичице љуте папричице
- 240 г салса соса
- 240 г качкаваља
- 2 кашичице киселе павлаке
Припрема:
За пилећи филе припремљен на овај начин загрејте рерну на 190 степени. Лагано подмажите посуду за печење уљем. Ставите пилеће филе у припремљену посуду. Поспите мешавином зачина са обе стране филеа. Сипајте салсу на преко филеа.
Пеците у загрејаној рерни док пилетина не буде мекана и сочна, 25 до 35 минута. Поспите пилетину равномерно сиром. Наставите са печењем док се сир не растопи, још 3 до 5 минута. Прелијте павлаком и сервирајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00

ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
02. 02. 2025. у 11:00

"ДА ЛИ НАС ЈЕ ТРАМП ПРЕВАРИО?" Немачки медији брује, шок у Берлину због слања америчких система "патриот" Украјини
ТО ЈЕ била велика нада у заштити од Путинових ракета: у понедељак је председник САД Доналд Трамп најавио да ће Украјини бити испоручено оружје, али да ће Европљани морати све да плате. Сада се испоставља да Немачка неће само финансирати, већ ће морати и сама да испоручи сопствену противваздушну одбрану, иако је већ сада у дефициту, пише немачки Билд.
19. 07. 2025. у 10:22

СКАНДАЛ ТРЕСЕ НЕМАЧКУ: Погледајте колико је Аналена Бербок потрошила на шминку за само три месеца
КАБИНЕТ бившег немачког канцелара Олафа Шолца издвојио је скоро 590.000 евра из јавних средстава за шминкање и уређивање изгледа државних функционера у периоду од 2022. до марта 2025. године, пише Билд позивајући се на податке немачке владе.
19. 07. 2025. у 11:16

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)