УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла
Карађорђева шницла је увек сигуран избор за ручак.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г свињског филеа
- 150 г старог кајмака
- 150 г сувог меса, врата или печенице
- 3 јаја
- презле
- уље или маст
- брашно
- со и бибер
Припрема:
Одстраните жилице на филеу, па га исеците на шницле дебљине 4 цм. Истањите их кухињским чекићем. Посолите, побиберите по укусу, ставите суво месо и кајмак на средину шницли. Бочне стране додатно истањите и савијте ка средини, па уролајте шницле. Умотајте их провидном фолијом и ставите у фриз један сат. Уваљајте их у брашно, умућена јаја, па у презле. Затим поново у јаја и у презле. Пржите у дубоком уљу док не добију златну боју са свих страна.
(trpeza)
Препоручујемо
ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00
ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
02. 02. 2025. у 11:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)