ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
Шуфнудле са киселим купусом идеално су зимско јело, издашне и укусне.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За шуфнудле:
- 750 г белог кромпира
- 1 средње јаје
- 1 средње жуманце
- со, по укусу
- 150 г брашна
- 20 г кукурузног скроба
За кисели купус:
- 2–3 кашике путера
- 100 г сланине, исечене на коцкице
- 500 г киселог купуса
Припрема:
Како бисте направили шуфнудле, кромпир убаците у велики лонац са сланом водом и кувајте док не буде готов – потребно је око 25-30 минута. Док се кромпир кува, загрејте рерну на 120 ° Ц. Ставите кувани кромпир на плех и оставите да се суши у рерни око 20 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади око 5 минута.
Ољуштите га док је још врућ и изгњечите. Пребаците га у чинију па додајте јаје и жуманце, зачините сољу и промешајте да се сједини. Брашно помешајте са кукурузним скробом и такође убаците у чинију. Измешајте и умесите да добијете лепо глатко тесто. Ако је тесто лепљиво, додајте још мало брашна и умесите.
Тесто поделите на четири једнака дела и сваки део обликујте у дугачку кладу. Исеците мале комаде и уролајте између дланова како бисте направили ваљушке које су дебеле у средини и танке на крајевима. Ставите на побрашњену површину и наставите да правите ваљушке док не потрошите све тесто.
Загрејте велики лонац са сланом водом и пустите да прокључа, а затим смањите ватру док вода лагано кључа. Убацујте ваљушке у лонац у неколико серија и кувајте док не буду готове. Прво ће потонути на дно лонца, а када буду готови, изаћи ће на површину. Извадите их из шерпе шупљикавом кашиком и оставите да се оцеде.
Сланину исеците на коцкице и испржите на путеру. Додајте кисели купус и мешајте све док се добро не сједини и не добије боју. Шуфнудле прелијте са мало уља, умешајте кисели купус и сланину и промешајте. Зачините бибером и сервирајте док је топло.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПИЛЕТИНУ НА МАЂАРСКИ НАЧИН: Лепши и сочнији ручак сигурно нисте пробали (ВИДЕО)
13. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла
12. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

МУСАКА СА ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Мало другачији рецепт, али једнако укусан (ВИДЕО)
11. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)