ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан

Јована Васић

15. 02. 2025. у 09:00

Шуфнудле са киселим купусом идеално су зимско јело, издашне и укусне.

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Састојци:

За шуфнудле:

  • 750 г белог кромпира
  • 1 средње јаје
  • 1 средње жуманце
  • со, по укусу
  • 150 г брашна
  • 20 г кукурузног скроба

За кисели купус:

  • 2–3 кашике путера
  • 100 г сланине, исечене на коцкице
  • 500 г киселог купуса

Припрема:

Како бисте направили шуфнудле, кромпир убаците у велики лонац са сланом водом и кувајте док не буде готов – потребно је око 25-30 минута. Док се кромпир кува, загрејте рерну на 120 ° Ц. Ставите кувани кромпир на плех и оставите да се суши у рерни око 20 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади око 5 минута.

Ољуштите га док је још врућ и изгњечите. Пребаците га у чинију па додајте јаје и жуманце, зачините сољу и промешајте да се сједини. Брашно помешајте са кукурузним скробом и такође убаците у чинију. Измешајте и умесите да добијете лепо глатко тесто. Ако је тесто лепљиво, додајте још мало брашна и умесите.

Тесто поделите на четири једнака дела и сваки део обликујте у дугачку кладу. Исеците мале комаде и уролајте између дланова како бисте направили ваљушке које су дебеле у средини и танке на крајевима. Ставите на побрашњену површину и наставите да правите ваљушке док не потрошите све тесто.

Загрејте велики лонац са сланом водом и пустите да прокључа, а затим смањите ватру док вода лагано кључа. Убацујте ваљушке у лонац у неколико серија и кувајте док не буду готове. Прво ће потонути на дно лонца, а када буду готови, изаћи ће на површину. Извадите их из шерпе шупљикавом кашиком и оставите да се оцеде.

Сланину исеците на коцкице и испржите на путеру. Додајте кисели купус и мешајте све док се добро не сједини и не добије боју. Шуфнудле прелијте са мало уља, умешајте кисели купус и сланину и промешајте. Зачините бибером и сервирајте док је топло.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛИГА ШАМПИОНА: Тријумфи Астон Виле и Дортмунда, али ПСЖ и Барселона иду у полуфинале најелитнијег европског такмичења