ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан

Јована Васић

15. 02. 2025. у 09:00

Шуфнудле са киселим купусом идеално су зимско јело, издашне и укусне.

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Састојци:

За шуфнудле:

  • 750 г белог кромпира
  • 1 средње јаје
  • 1 средње жуманце
  • со, по укусу
  • 150 г брашна
  • 20 г кукурузног скроба

За кисели купус:

  • 2–3 кашике путера
  • 100 г сланине, исечене на коцкице
  • 500 г киселог купуса

Припрема:

Како бисте направили шуфнудле, кромпир убаците у велики лонац са сланом водом и кувајте док не буде готов – потребно је око 25-30 минута. Док се кромпир кува, загрејте рерну на 120 ° Ц. Ставите кувани кромпир на плех и оставите да се суши у рерни око 20 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади око 5 минута.

Ољуштите га док је још врућ и изгњечите. Пребаците га у чинију па додајте јаје и жуманце, зачините сољу и промешајте да се сједини. Брашно помешајте са кукурузним скробом и такође убаците у чинију. Измешајте и умесите да добијете лепо глатко тесто. Ако је тесто лепљиво, додајте још мало брашна и умесите.

Тесто поделите на четири једнака дела и сваки део обликујте у дугачку кладу. Исеците мале комаде и уролајте између дланова како бисте направили ваљушке које су дебеле у средини и танке на крајевима. Ставите на побрашњену површину и наставите да правите ваљушке док не потрошите све тесто.

Загрејте велики лонац са сланом водом и пустите да прокључа, а затим смањите ватру док вода лагано кључа. Убацујте ваљушке у лонац у неколико серија и кувајте док не буду готове. Прво ће потонути на дно лонца, а када буду готови, изаћи ће на површину. Извадите их из шерпе шупљикавом кашиком и оставите да се оцеде.

Сланину исеците на коцкице и испржите на путеру. Додајте кисели купус и мешајте све док се добро не сједини и не добије боју. Шуфнудле прелијте са мало уља, умешајте кисели купус и сланину и промешајте. Зачините бибером и сервирајте док је топло.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.

18. 03. 2025. у 08:56

Коментари (0)

НИЈЕ ХТЕО ДА ПРЕЋУТИ: Леброн Џејмс се јавно обратио Рускињи