ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
Шуфнудле са киселим купусом идеално су зимско јело, издашне и укусне.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За шуфнудле:
- 750 г белог кромпира
- 1 средње јаје
- 1 средње жуманце
- со, по укусу
- 150 г брашна
- 20 г кукурузног скроба
За кисели купус:
- 2–3 кашике путера
- 100 г сланине, исечене на коцкице
- 500 г киселог купуса
Припрема:
Како бисте направили шуфнудле, кромпир убаците у велики лонац са сланом водом и кувајте док не буде готов – потребно је око 25-30 минута. Док се кромпир кува, загрејте рерну на 120 ° Ц. Ставите кувани кромпир на плех и оставите да се суши у рерни око 20 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади око 5 минута.
Ољуштите га док је још врућ и изгњечите. Пребаците га у чинију па додајте јаје и жуманце, зачините сољу и промешајте да се сједини. Брашно помешајте са кукурузним скробом и такође убаците у чинију. Измешајте и умесите да добијете лепо глатко тесто. Ако је тесто лепљиво, додајте још мало брашна и умесите.
Тесто поделите на четири једнака дела и сваки део обликујте у дугачку кладу. Исеците мале комаде и уролајте између дланова како бисте направили ваљушке које су дебеле у средини и танке на крајевима. Ставите на побрашњену површину и наставите да правите ваљушке док не потрошите све тесто.
Загрејте велики лонац са сланом водом и пустите да прокључа, а затим смањите ватру док вода лагано кључа. Убацујте ваљушке у лонац у неколико серија и кувајте док не буду готове. Прво ће потонути на дно лонца, а када буду готови, изаћи ће на површину. Извадите их из шерпе шупљикавом кашиком и оставите да се оцеде.
Сланину исеците на коцкице и испржите на путеру. Додајте кисели купус и мешајте све док се добро не сједини и не добије боју. Шуфнудле прелијте са мало уља, умешајте кисели купус и сланину и промешајте. Зачините бибером и сервирајте док је топло.
(stvarukusa)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПИЛЕТИНУ НА МАЂАРСКИ НАЧИН: Лепши и сочнији ручак сигурно нисте пробали (ВИДЕО)
13. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла
12. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

МУСАКА СА ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Мало другачији рецепт, али једнако укусан (ВИДЕО)
11. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН МОТИВ МАСАКРА У ПРИЛЕПУ: Ово су отац и син које је убио ујак у породичној кући (ФОТО)
ПАНЧО Чупаркоски и његов 13-годишњи син Милан страдали су јуче у кући у Прилепу након што их је ујак убио због наводне свађе око наследства. Након што је ујак починио крвави пир, сакрио се у свој дом, а приликом доласка полиције пружао је отпор да би на крају починио самоубиство.
13. 07. 2025. у 15:33

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)