МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ РЕРНЕ: Рецепт који морате испробати

Јована Васић

20. 02. 2025. у 11:01

Била би права штета да зима прође без барем једних домаћих пуњених паприка. Свеже паприке, сланина и сиру су рецепт за успех.

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ РЕРНЕ: Рецепт који морате испробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 паприке
  • 100 г моцареле
  • 20 г свежег влашца или младог лука
  • 4 велика јајета
  • 50 г насецканог чедара
  • 100 г сушене сланине
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика црног бибера

Припрема:

Паприке исеците напола, одстраните стабљику и семенке. Пребаците их у плех тако да им унутрашњост буде нагоре. Сваку половину посолите и побиберите. Пеците их 20 минута на 180 степени, док не омекшају. Моцарелу и половину влашца равномерно распоредите на четири половине. Потом разбијте по јаје у средину сваке половине. По врху јаја поспите со, бибер, сланину, чедар и преостали влашац. Пеците 15-20 минута и послужите топло.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу