ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука

Јована Васић

27. 02. 2025. у 09:00

Пробајте нешто другачије, несвакидашње, а неодољиво укусно.

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Боранија 500 г
  • Павлака за кување 200 мл
  • Бели лук 2 чена
  • Маслац или уље 1 кашика
  • Со и бибер по укусу
  • Рендани сир (по избору, нпр. качкаваљ или пармезан) 100 г
  • Колутићи похованог лука (можете их купити готове или направити сами) 100 г

Припрема:

Ако користите свежу боранију, оперите је, очистите и исеците на комаде дужине око 3-4 цм. Ако користите замрзнуту боранију, само је одмрзните. У великом лонцу, прокувајте боранију у сланој води док не постане мекана, али још увек хрскава (око 5-7 минута). Процедите и оставите са стране. У тигању, загрејте маслац или уље на средњој ватри. Додајте ситно исецкан бели лук и пржите док не постане златно смеђи.

Додајте павлаку за кување у тигањ и мешајте док се не загреје. Зачините сољу и бибером по укусу. У ватросталну посуду ставите прокувану боранију и прелијте је павлаком са белим луком. Добро промешајте да се све сједини. Преко бораније поспите рендани сир. Ставите посуду у претходно загрејану рерну на 180°Ц и пеците око 20 минута, или док сир не постане златно смеђи и боранија се лепо запече. Извадите из рерне и поспите хрскавим колутићима похованог лука. Послужите топло.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВА РЕАКЦИЈА - ШЕШЕЉ ОТКРИО ШТА СЛЕДИ Велико упозорење лидера радикала: Српски издајници сада виде своју шансу, Додик мора бити опрезан

ПРВА РЕАКЦИЈА - ШЕШЕЉ ОТКРИО ШТА СЛЕДИ Велико упозорење лидера радикала: Српски издајници сада виде своју шансу, Додик мора бити опрезан

ПРЕДСЕДНИК СРС др Војислав Шешељ каже за АТВ да председник Републике Српске Милорад Додик мора бити опрезан након пресуде и да српски издајници у овоме виде своју шансу.

26. 02. 2025. у 15:17

Коментари (0)

Како до већег броја бесплатних банкарских услуга?