ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука

Јована Васић

27. 02. 2025. у 09:00

Пробајте нешто другачије, несвакидашње, а неодољиво укусно.

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Боранија 500 г
  • Павлака за кување 200 мл
  • Бели лук 2 чена
  • Маслац или уље 1 кашика
  • Со и бибер по укусу
  • Рендани сир (по избору, нпр. качкаваљ или пармезан) 100 г
  • Колутићи похованог лука (можете их купити готове или направити сами) 100 г

Припрема:

Ако користите свежу боранију, оперите је, очистите и исеците на комаде дужине око 3-4 цм. Ако користите замрзнуту боранију, само је одмрзните. У великом лонцу, прокувајте боранију у сланој води док не постане мекана, али још увек хрскава (око 5-7 минута). Процедите и оставите са стране. У тигању, загрејте маслац или уље на средњој ватри. Додајте ситно исецкан бели лук и пржите док не постане златно смеђи.

Додајте павлаку за кување у тигањ и мешајте док се не загреје. Зачините сољу и бибером по укусу. У ватросталну посуду ставите прокувану боранију и прелијте је павлаком са белим луком. Добро промешајте да се све сједини. Преко бораније поспите рендани сир. Ставите посуду у претходно загрејану рерну на 180°Ц и пеците око 20 минута, или док сир не постане златно смеђи и боранија се лепо запече. Извадите из рерне и поспите хрскавим колутићима похованог лука. Послужите топло.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира