ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане

Јована Васић

07. 03. 2025. у 09:00

Љубитељи рибљих или фиш паприкаша воле да мистификују ово јело. Сигурно је да и ту постоје тајне за припрему, али врхунски укус имаће и ако га овако скувате. Важно је да тихо крчка.

ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • шаран 1 кг
  • икра ако има
  • црни лук 2 главице
  • шаргарепа 1 комад
  • љути зачин за рибљи паприкаш 1 кесица
  • уље 80 мл
  • суви биљни зачин 1 кашичица
  • со и бибер по укусу
  • феферона 1 комад
  • млевена зачинска паприка 1 кашика
  • пире од парадајза 2 кашике

Припрема:

Насецкајте лук и шаргарепу и кратко пропржите на мало уља. Додајте пола чаше воде и штапним миксером уситните. Додајте зачин за фиш паприкаш размућен у 1,5 л млаке воде. Одмах ставите рибу и икру. Вода треба да прекрије рибу, па ако је потребно, долијте још воде. Кад проври, убаците пире од парадајза, со, зачине, феферону, љуту паприку и кувајте још пола сата на тишој ватри. Пред крај кувања пробајте, па ако треба, зачините по укусу.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП ОСТАО У ШОКУ: Ево шта је управо урадио Џеј Ди Венс, потпредседник САД (ВИДЕО)