ЛАЗАЊЕ СА ПАСУЉЕМ: Једноставан рецепт који не треба прескочити
Лазање са пасуљем се врло једноставно праве и врло су богате филом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кашика уља
- 1 мали лук, исецкан
- 1 чен белог лука, врло ситно исецкан
- 400 г пасуља из конзерве, оцеђеног
- 400 г парадајза исеченог на коцкице
- ½ црвене паприке, сецкане
- 1 кашичица сушеног босиљка
- 1 кашичица сушеног оригана
- со и бибер по укусу
- 3 кашике путера
- 3 кашике вишенаменског брашна
- 360 мл млека
- 120 г ренданог пармезана
- 4 теста за лазање
- 115 г ренданог качкаваља
Припрема:
Како бисте направили лазање загрејте рерну на 175 степени Ц. Загрејте уље у тигању на средњој ватри и пржите лук док не омекша. Умешајте бели лук и пржите и њега. Помешајте пасуљ, парадајз и црвену паприку. Зачините босиљком, ориганом, сољу и бибером. Наставите да пржите 10 минута и повремено мешајте.
Растопите путер у шерпи на средњој ватри и постепено умешајте брашно, док не постане глатко. Полако умешајте млеко. Умешајте пармезан и наставите да кувате и мешајте док се мало не згусне.
Распоредите 1/2 мешавине пасуља у тепсију и на врх ставите 2 теста за лазање. Премажите преосталом мешавином пасуља и на врх опет ставите тестенину. Прелијте сосом и поспите наренданим качкаваљем. Пеците 20 минута у загрејаној рерни, или док не порумени. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТУНА СТЕК ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршено јело које ће вас одушевити (ВИДЕО)
06. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ПИРЕ ОД ПОВРЋА СА КОБАСИЦОМ: Традиционално холандско јело идеално за гурмане
04. 03. 2025. у 11:00Jована Васић

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити
03. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)