ЛАЗАЊЕ СА ПАСУЉЕМ: Једноставан рецепт који не треба прескочити

Јована Васић

09. 03. 2025. у 09:00

Лазање са пасуљем се врло једноставно праве и врло су богате филом.

ЛАЗАЊЕ СА ПАСУЉЕМ: Једноставан рецепт који не треба прескочити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика уља
  • 1 мали лук, исецкан
  • 1 чен белог лука, врло ситно исецкан
  • 400 г пасуља из конзерве, оцеђеног
  • 400 г парадајза исеченог на коцкице
  • ½ црвене паприке, сецкане
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • со и бибер по укусу
  • 3 кашике путера
  • 3 кашике вишенаменског брашна
  • 360 мл млека
  • 120 г ренданог пармезана
  • 4 теста за лазање
  • 115 г ренданог качкаваља

Припрема:

Како бисте направили лазање загрејте рерну на 175 степени Ц. Загрејте уље у тигању на средњој ватри и пржите лук док не омекша. Умешајте бели лук и пржите и њега. Помешајте пасуљ, парадајз и црвену паприку. Зачините босиљком, ориганом, сољу и бибером. Наставите да пржите 10 минута и повремено мешајте.

Растопите путер у шерпи на средњој ватри и постепено умешајте брашно, док не постане глатко. Полако умешајте млеко. Умешајте пармезан и наставите да кувате и мешајте док се мало не згусне.

Распоредите 1/2 мешавине пасуља у тепсију и на врх ставите 2 теста за лазање. Премажите преосталом мешавином пасуља и на врх опет ставите тестенину. Прелијте сосом и поспите наренданим качкаваљем. Пеците 20 минута у загрејаној рерни, или док не порумени. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФИФА ПОМАЖЕ СРБИЈИ! Албанија у шоку