ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака

Јована Васић

14. 03. 2025. у 09:00

Јело које се лако прави, идеално и за ручак и за вечеру.

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500-600 г печурака
  • 1 црни лук
  • 150 гр црвеног пиринча
  • 2 печене паприке
  • 1/2 струка празилука


Припрема:

Загрејте рерну на 250 степени. Оперите и поређајте целе паприке на плех, убаците у рерну и пеците док не ухвате боју. Извадите их из рерне и оставите да се охладе и "истиште" како би их лакше ољуштили. Када их очистите од кожице, петељки и семенки, исецкајте паприку на коцкице. У међувремену, оперите и исеците лук на коцкице, и печурке на полу месеце. Загрејте уље у дубљој посуди и продинстајте лук док не постане стакласт, а потом додајте печурке. Када сва течност из њих уври - склоните са шпорета.

За то време у дубљој посуди загрејте воду док не прокључа, а потом скувајте пиринач према упутсву са паковања. Када је пиринач готов, оцедите га и додајте у лук и печурке.

У јело додајте још и припремљену паприку и ситно исецкан празилук, а потом зачините по жељи и све добро промешајте.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛИГА ШАМПИОНА: Тријумфи Астон Виле и Дортмунда, али ПСЖ и Барселона иду у полуфинале најелитнијег европског такмичења