ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака
Јело које се лако прави, идеално и за ручак и за вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500-600 г печурака
- 1 црни лук
- 150 гр црвеног пиринча
- 2 печене паприке
- 1/2 струка празилука
Припрема:
Загрејте рерну на 250 степени. Оперите и поређајте целе паприке на плех, убаците у рерну и пеците док не ухвате боју. Извадите их из рерне и оставите да се охладе и "истиште" како би их лакше ољуштили. Када их очистите од кожице, петељки и семенки, исецкајте паприку на коцкице. У међувремену, оперите и исеците лук на коцкице, и печурке на полу месеце. Загрејте уље у дубљој посуди и продинстајте лук док не постане стакласт, а потом додајте печурке. Када сва течност из њих уври - склоните са шпорета.
За то време у дубљој посуди загрејте воду док не прокључа, а потом скувајте пиринач према упутсву са паковања. Када је пиринач готов, оцедите га и додајте у лук и печурке.
У јело додајте још и припремљену паприку и ситно исецкан празилук, а потом зачините по жељи и све добро промешајте.
(Ona)
Препоручујемо

ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли
02. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане
07. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)