ФАХИТА СА ПИЛЕТИНОМ: Одличан микс меса и поврћа на мексички начин
Омиљено ресторанско, мексичко јело у вашем дому - зашто да не? Зачини у овом рецепту играју главну улогу, па најпре проверите имате ли их све.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике уља
- 2 кашике алеве паприке
- 1 кашика димљене паприке
- 1 кашика соли
- 1 кашика кумина
- 1 кашика оригана
- 1 кашика сушеног першуна
- 1,5 кашичица црног лука у праху
- 1,5 кашичица белог лука у праху
- 1,5 кашичица бибера
- 700г пилећих груди
- 1 црвена паприка
- 1 жута бабура
- 1 зелена бабура
- 1 црни лук
Припрема:
Све зачине измешајте и ставите у једну теглицу. Пилетину исеците на траке ширине један центиметар. Паприке оперите и такође исецкајте на траке исте ширине. Црни лук очистите и исеците на ребарца. Месо и поврће ставите у плех. Поспите са три кашике мешавине зачина, па све добро измешајте. Распоредите да све буде у једном слоју у плеху. Поспите уљем. Пеците у унапред загрејаној рерни на 200 степени, при врху рерне, 35-40 минута. Служите уз тортиље, а све зачините лимуновим соком, са додатком павлаке или нечег другог, по жељи.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни
11. 03. 2025. у 12:00

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО: Постигнут договор са Украјином
АМЕРИКА је постигла договор са Украјином о ретким металима, саопштио је амерички лидер Доналд Трамп, јавља Ројтерс.
24. 03. 2025. у 18:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)