ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу

Новости онлине

20. 03. 2025. у 09:00

Ако вам је остало старог хлеба, искористите га за припрему лоптица од јунетине и свињетине.

ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу

Фото: Инстаграм/ @ferah_kitchen

Састојци:

  • 4 кришке хлеба
  • 6 кашика млека
  • 2 кашике пармезана
  • 400 грама млевене јунетине
  • 400 грама млевене свињетине
  • 1 чен белог лука
  • везица першуна
  • 1 јаје
  • 1 кашичица димљене млевене паприке

Сос:

  • 1 главица лука
  • 800 грама пелат парадајза
  • 1 прстохват млевене паприке
  • 200 мл црног вина
  • 2 чена белог лука
  • со
  • бибер
  • маслиново уље
  • 200 грама моцареле

Припрема:

Кришкама хлеба одвојите корицу, те их исецкајте на комадиће и ставите у велику посуду.
Прелијте их млеком.
Помешајте месо, хлеб, пармезан, бели лук, сецкани першун, јаје и млевену паприку.
Посолите и побиберите, те направите лоптице ( од смесе ће бити око 30 лоптица)
Загрејте маслиново уље и попржите куглице.
Извадите их и долијте још мало уља у тигањ.
Попржите бели лук и лук, затим додајте вино и кувајте док се не смањи и готово не нестане. Убаците пелат парадајз, со, бибер и млевену паприку.
Кувајте 10 минута па вратите куглице и наставите још 20 минута док се сос не згусне, а ћуфтице скувају.
Пребаците у посуду за печење, додајте нарендани сир и запеците док се не отопи.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЧАК ЈЕ И УКРАЈИНА ЗАПАЊЕНА: Хтели да на фронт пошаљу - њега!