ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу
Ако вам је остало старог хлеба, искористите га за припрему лоптица од јунетине и свињетине.

Фото: Инстаграм/ @ferah_kitchen
Састојци:
- 4 кришке хлеба
- 6 кашика млека
- 2 кашике пармезана
- 400 грама млевене јунетине
- 400 грама млевене свињетине
- 1 чен белог лука
- везица першуна
- 1 јаје
- 1 кашичица димљене млевене паприке
Сос:
- 1 главица лука
- 800 грама пелат парадајза
- 1 прстохват млевене паприке
- 200 мл црног вина
- 2 чена белог лука
- со
- бибер
- маслиново уље
- 200 грама моцареле
Припрема:
Кришкама хлеба одвојите корицу, те их исецкајте на комадиће и ставите у велику посуду.
Прелијте их млеком.
Помешајте месо, хлеб, пармезан, бели лук, сецкани першун, јаје и млевену паприку.
Посолите и побиберите, те направите лоптице ( од смесе ће бити око 30 лоптица)
Загрејте маслиново уље и попржите куглице.
Извадите их и долијте још мало уља у тигањ.
Попржите бели лук и лук, затим додајте вино и кувајте док се не смањи и готово не нестане. Убаците пелат парадајз, со, бибер и млевену паприку.
Кувајте 10 минута па вратите куглице и наставите још 20 минута док се сос не згусне, а ћуфтице скувају.
Пребаците у посуду за печење, додајте нарендани сир и запеците док се не отопи.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН НЕДЕЉНИ РУЧАК: Спанаћ са млевеним месом
23. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)