РЕЦЕПТ ЗА СКУШУ ПЕЧЕНУ У РЕРНИ: Једноставан и брз рецепт, идеалан је за оне који желе укусан оброк у свега 30 минута, уз минималне припреме

Новости онлине

27. 03. 2025. у 10:00

Скуша печена у рерни је брз и укусан оброк који је савршен за све љубитеље рибе.

РЕЦЕПТ ЗА СКУШУ ПЕЧЕНУ У РЕРНИ: Једноставан и брз рецепт, идеалан је за оне који желе укусан оброк у свега 30 минута, уз минималне припреме

Foto: Shutterstock

Уз само неколико једноставних састојака и минималну припрему, можете уживати у богатом укусу ове рибе, која је богата омега-3 масним киселинама и идеална за здраву исхрану. Овај рецепт траје свега 30 минута, а резултат је сочна и ароматична риба, идеална за брзи ручак или вечеру.

Састојци:

  • 2 свеже скуше
  • 2 чена белог лука
  • сок од 1 лимуна
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица морске соли
  • ½ кашичице бибера
  • ½ кашичице мајчине душице
  • ½ кашичице млевене црвене паприке
  • 1 веза першуна ситно сецкана
  • 1 црвени лук

Припрема:

Рибу очистити, опрати и осушити папирним убрусом. У чинији помешати маслиново уље, лимунов сок, исецкан бели лук, со, бибер, мајчину душицу и црвену паприку. Рибу премазати овом маринадом споља и изнутра, па оставити да одстоји 10-15 минута. У плех обложен папиром за печење ставити колутове црвеног лука, а преко њих положити скуше.

Пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута, док не добије лепу златну корицу. Посути сецканим першуном и послужити уз кромпир салату, печено поврће или прилог по жељи.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ТВОЈА ШТИТНА ЈЕ ТВОЈ ШТИТ: Бесплатни прегледи штитне жлезде уз подршку Фондације Mozzart