РЕЦЕПТ ЗА СКУШУ ПЕЧЕНУ У РЕРНИ: Једноставан и брз рецепт, идеалан је за оне који желе укусан оброк у свега 30 минута, уз минималне припреме
Скуша печена у рерни је брз и укусан оброк који је савршен за све љубитеље рибе.

Foto: Shutterstock
Уз само неколико једноставних састојака и минималну припрему, можете уживати у богатом укусу ове рибе, која је богата омега-3 масним киселинама и идеална за здраву исхрану. Овај рецепт траје свега 30 минута, а резултат је сочна и ароматична риба, идеална за брзи ручак или вечеру.
Састојци:
- 2 свеже скуше
- 2 чена белог лука
- сок од 1 лимуна
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица морске соли
- ½ кашичице бибера
- ½ кашичице мајчине душице
- ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 веза першуна ситно сецкана
- 1 црвени лук
Припрема:
Рибу очистити, опрати и осушити папирним убрусом. У чинији помешати маслиново уље, лимунов сок, исецкан бели лук, со, бибер, мајчину душицу и црвену паприку. Рибу премазати овом маринадом споља и изнутра, па оставити да одстоји 10-15 минута. У плех обложен папиром за печење ставити колутове црвеног лука, а преко њих положити скуше.
Пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута, док не добије лепу златну корицу. Посути сецканим першуном и послужити уз кромпир салату, печено поврће или прилог по жељи.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)