САТАРАШ БЕЗ МЕСА: Рецепт који се једноставно припрема, а идеалан је у време поста
Лагано јело у савршеном споју укуса, прсте да полижете. Додајте прилог по жељи и уживајте.
Фото Јутјуб/Принтскрин
Састојци:
- 5 паприка бабура
- 5 главица црног лука
- 850 г пелата
- бибер по укусу
- мало уља
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- на врх кашичице шећера
За пиринач:
- 300 г пиринча
- уље
- 2 кашичице мешавине сувих зачина
Припрема:
Лук очистите и исецкајте на коцкице. Паприку очистите и исецкајте на траке. Затим, пропржите лук на мало уља са мрвицом шећера. Када пожути додајте сецкану паприку и мешавину сувих зачина. Додајте пелат и динстајте, све док не испари течност. Побиберите. Пропржите пиринач у тигању са мало уља, па умешајте суве зачине и прелијте водом. Кувајте на тихој ватри, па умешајте у сатараш. Све добро помешајте. Пријатно!
(trpeza)
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
22. 03. 2025. у 11:30
ФАХИТА СА ПИЛЕТИНОМ: Одличан микс меса и поврћа на мексички начин
23. 03. 2025. у 13:00
КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)