ЗАПЕЧЕНА САРМА: Ред купуса, ред меса и ето савршеног ручка

Новости онлине

29. 03. 2025. у 08:30

Ако вас мрзи да је класично направите, ово је бржи, а једнако укусан начин.

ЗАПЕЧЕНА САРМА: Ред купуса, ред меса и ето савршеног ручка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г млевеног меса
  • 100 г црвеног лука
  • 2 чена белог лука
  • 100 г пиринча
  • 800 г киселог купуса
  • 50 г свињске масти
  • 800 мл месне супе
  • 400 мл милерама
  • со, бибер и млевена паприка

Припрема:

1. На свињској масти испржите ситно исецкан лук до златножуте боје, па додајте ситно исецкан бели лук и кратко га пропржите. Затим додајте месо, па мешајте и варјачом га раздвајајте да се не створе грудвице. Зачините и динстајте око десетак минута. Додајте пиринач и динстајте још пет минута.

2. У посуду за печење ставите пола количине исецканог киселог купуса, распоредите по њему месо и пиринач, па прекријте купусом. Залијте супом толико да прекрије састојке, па поклопите и пеците око 60 минута у рерни на 180 степени.

3. Након пола сата печења посуду отклопите и вратите у рерну на још пола сата. Док се пече, размутите милерам и прелијте га преко јела, па пеците још 10 минута.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ИНТЕРВЈУ МИЛАН РАКИТА, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДАНУБИУСА: Од златних зрна стварамо здраву основу сваке трпезе