ЗАПЕЧЕНА САРМА: Ред купуса, ред меса и ето савршеног ручка
Ако вас мрзи да је класично направите, ово је бржи, а једнако укусан начин.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г млевеног меса
- 100 г црвеног лука
- 2 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 800 г киселог купуса
- 50 г свињске масти
- 800 мл месне супе
- 400 мл милерама
- со, бибер и млевена паприка
Припрема:
1. На свињској масти испржите ситно исецкан лук до златножуте боје, па додајте ситно исецкан бели лук и кратко га пропржите. Затим додајте месо, па мешајте и варјачом га раздвајајте да се не створе грудвице. Зачините и динстајте око десетак минута. Додајте пиринач и динстајте још пет минута.
2. У посуду за печење ставите пола количине исецканог киселог купуса, распоредите по њему месо и пиринач, па прекријте купусом. Залијте супом толико да прекрије састојке, па поклопите и пеците око 60 минута у рерни на 180 степени.
3. Након пола сата печења посуду отклопите и вратите у рерну на још пола сата. Док се пече, размутите милерам и прелијте га преко јела, па пеците још 10 минута.
(still)
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
22. 03. 2025. у 11:30
ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу
20. 03. 2025. у 09:00
КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)