ЗАПЕЧЕНА САРМА: Ред купуса, ред меса и ето савршеног ручка
Ако вас мрзи да је класично направите, ово је бржи, а једнако укусан начин.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г млевеног меса
- 100 г црвеног лука
- 2 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 800 г киселог купуса
- 50 г свињске масти
- 800 мл месне супе
- 400 мл милерама
- со, бибер и млевена паприка
Припрема:
1. На свињској масти испржите ситно исецкан лук до златножуте боје, па додајте ситно исецкан бели лук и кратко га пропржите. Затим додајте месо, па мешајте и варјачом га раздвајајте да се не створе грудвице. Зачините и динстајте око десетак минута. Додајте пиринач и динстајте још пет минута.
2. У посуду за печење ставите пола количине исецканог киселог купуса, распоредите по њему месо и пиринач, па прекријте купусом. Залијте супом толико да прекрије састојке, па поклопите и пеците око 60 минута у рерни на 180 степени.
3. Након пола сата печења посуду отклопите и вратите у рерну на још пола сата. Док се пече, размутите милерам и прелијте га преко јела, па пеците још 10 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
22. 03. 2025. у 11:30

ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу
20. 03. 2025. у 09:00

КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)