РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН ЛАГАНИ ОБРОК: Паста примавера, осваја на први залогај
Паста примавера за прве пролећне дане је пуна поврћа, а можете да је прилагођавате свом укусу и жељама.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- со по укусу
- 340 г шпагета
- 60 мл уља
- 1 велика тиквица, исечена на кришке
- 100 г броколија исецканог на цветове
- 1/2 црвеног лука, исеченог на тракице
- 2 мала празилука, исецкана
- 1 црвена паприка, исецкана
- 5 ченова белог лука, ситно исецканог
- 240 г чери парадајза
- 180 г павлаке за кување
- 80 г смрзнутог грашка, одмрзнутог
- 60 г ситно наренданог пармезана
- корица и сок од 1 малог лимуна
- свеже млевени црни бибер
Припрема:
Како бисте направили пасту, прво скувајте тестенину и оцедите је, али одвојите 200 мл воде од кувања. У међувремену, у тигању загрејте уље. Пржите тиквице, повремено мешајући, док не омекшају, 3 до 4 минута. Зачинијте сољу па додајте цветове броколија и кувајте, често мешајући, око 4 минута. Пребаците поврће на тањир.
Смањите топлоту на средњу. Додајте лук и празилук и пржите, повремено мешајући, око 5 минута и зачините са 1 кашичицом соли. Додајте паприку и пржите. Мешајте и смањите ватру, пржите још 3 до 4 минута. Додајте бели лук и пржите још 2 минута.
Смањите топлоту на ниску. Додајте парадајз, павлаку, грашак и резервисану воду од тестенине. Пржите, повремено мешајући, док парадајз не омекша и не почне да пуца, 2 до 3 минута. Додајте шпагете, одвојене тиквице и броколи, пармезан и мало воде од тестенине и кувајте, мешајући да се сједини. Умешајте лимунову корицу и сок и зачините бибером.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
29. 03. 2025. у 10:00

ХРАНЉИВ И ЗДРАВ ОБРОК: Блитва са кромпиром по рецепту Џејмија Оливера
29. 03. 2025. у 11:30

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)