САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама
Кад замирише сланиница одмах вам пође вода на уста, а још кад је додате у гулаш са шампињонима, ух, нема тога ко ће му одолети!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 600 г свињског врата без коске
- 100 г сланине
- 300 г шампињона
- две веће главице црног лука
- 1 шаргарепа
- млевена црвена паприка (и љута и слатка)
- со, по жељи
Припрема гулаша са печуркама
Лук исеците на ребарца и продинстајте на уљу, па додајте сецкану сланину и шаргарепу. У другом суду на добро загрејаном уљу пропржите врат сечен на коцкице, док се не ухвати корица. Пребаците месо у лук са сланином, додајте млевену црвену паприку по укусу, затим мало воде и промешајте. Тек тада убаците и крупно сечене печурке и со, по потреби. Кувајте 10-15 минута, односно док се печурке не скувају. Служите уз кромпир пире са кајмаком.
Препоручујемо

ОСЛИЋ ПЕЧЕН У РЕРНИ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
05. 04. 2025. у 08:30

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНЕ МИНИ КРОФНЕ: Брзо се спремају, а још брже поједу
07. 04. 2025. у 11:30

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

РУДАН УЗБУРКАЛА ХРВАТСКУ СЛИКАМА ИЗ WC-а: "Живимо ли у истој земљи?" Објавом изазвала лавину коментара
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан (75) поновно је подигла прашину на друштвеним мрежама. Овога пута, пажњу јавности није изазвао њен текст, већ фотографије које је поделила.
20. 09. 2025. у 17:42
Коментари (0)