САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама

Бојана Јовановић

09. 04. 2025. у 08:30

Кад замирише сланиница одмах вам пође вода на уста, а још кад је додате у гулаш са шампињонима, ух, нема тога ко ће му одолети!

САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 600 г свињског врата без коске

- 100 г сланине

- 300 г шампињона

- две веће главице црног лука

- 1 шаргарепа

- млевена црвена паприка (и љута и слатка)

- со, по жељи

Припрема гулаша са печуркама

Лук исеците на ребарца и продинстајте на уљу, па додајте сецкану сланину и шаргарепу. У другом суду на добро загрејаном уљу пропржите врат сечен на коцкице, док се не ухвати корица. Пребаците месо у лук са сланином, додајте млевену црвену паприку по укусу, затим мало воде и промешајте. Тек тада убаците и крупно сечене печурке и со, по потреби. Кувајте 10-15 минута, односно док се печурке не скувају. Служите уз кромпир пире са кајмаком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља