САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама
Кад замирише сланиница одмах вам пође вода на уста, а још кад је додате у гулаш са шампињонима, ух, нема тога ко ће му одолети!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 600 г свињског врата без коске
- 100 г сланине
- 300 г шампињона
- две веће главице црног лука
- 1 шаргарепа
- млевена црвена паприка (и љута и слатка)
- со, по жељи
Припрема гулаша са печуркама
Лук исеците на ребарца и продинстајте на уљу, па додајте сецкану сланину и шаргарепу. У другом суду на добро загрејаном уљу пропржите врат сечен на коцкице, док се не ухвати корица. Пребаците месо у лук са сланином, додајте млевену црвену паприку по укусу, затим мало воде и промешајте. Тек тада убаците и крупно сечене печурке и со, по потреби. Кувајте 10-15 минута, односно док се печурке не скувају. Служите уз кромпир пире са кајмаком.
Препоручујемо

ОСЛИЋ ПЕЧЕН У РЕРНИ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
05. 04. 2025. у 08:30

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНЕ МИНИ КРОФНЕ: Брзо се спремају, а још брже поједу
07. 04. 2025. у 11:30

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)