ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте
Паприкаш са ослићем и кромпиром идеалан је за пост на уљу и право јело на кашику.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 40 г путера
- 2 кашичице уља
- 60 г сланине, ситно исецкане на коцкице
- 1 велики лук, ситно исечен на коцкице
- 1 чен белог лука, врло ситно исецкан
- 350 г младог кромпира, пресеченог на пола
- 80 мл парадајз пасте
- 500 г филета ослића, исеченог на комадиће
- исецкан свеж першун за украс
- насецкана зелена љутика за украшавање
Припрема:
Како бисте направили овај паприкаш, прво ставите путер и маслиново уље у велики тигањ на лаганој ватри. Када се путер отопи, додајте сланину и пржите 5 минута, односно док не омекша. Додајте лук и лагано пржите око 20 минута, или док добро не омекша. Додајте бели лук и пржите 2-3 минута, док не замирише, затим додајте кромпир, парадајз пасту и 250 мл воде.
Повећајте ватру на средњу и доведите до кључања, а затим смањите и кувајте поклопљено 15-20 минута, док кромпир не буде тек скуван. Додајте рибу и кувајте поклопљено још 10-15 минута, док се не скува. Скините поклопац последњих 5 минута ако има превише соса. Зачините по укусу сољу и свеже млевеним црним бибером. Украсите першуном и нарезаном љутиком и сервирајте са хрскавим хлебом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)
26. 03. 2025. у 08:30

ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу
20. 03. 2025. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (1)